Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

24 November 2021

Bebaskan Penyamun?

Bhai/DeeDee semua...

Satu part yang menarik pasai Malaysia nih adalah sikap rakyat kita yang mudah memaafkan para penyamun dan penyangak kalu mereka itu datangnya dari kasta-kasta yang atas....

Kalu yang menyamun, menyangak dan merembat segala harta hasil masyhul negara / negeri nih adalah dari golongan Dewa, Dewata Raya atau level pemimpin politik bagai termasuk la Ostad dan Lobai... orang Malaysia biasanya akan mengambil sikap memaafkan.... malah siap menyanjung lagi... dan siap membebaskan lagi kalu kes sudah dibicarakan di Mahkamah... nama nak masuk Penjara .... mampoih takkan ada walau sehari...

Tapi ...

Cuba kalu yang melakukan jenayah ini dari kalangan marhaen... macam yang korek tabung Masjid ambil seringgit dua.... orang Malaysia sanggup membelasah sampai ada yang maut dibuatnya.... Atau yang curi setin dua sardin di Pasaraya... Orang Malaysia siap sanggup sampai proses bicara di Mahkamah janji dapat sabitkan kesalahan nih dan menyebabkan si pencuri dipenjara selama yang boleh...

Inilah realiti Malaysia nih...

Sedih pon ader...





1 comment:

  1. Sedikit pembetulan. Bukan rakyat malaysia. Tapi melayu umno, pas dan ada juga bersatu. Screwed up malays!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1