Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 March 2011

Fatwa Harus

Hahahaha.... Harus sana sini... Harussani.... hahaha.... seorang Mufti yang kureng dalam Bahasa Arab...

Itu hari masa Zambry Kadeer membuat semahan dan memasang ancak dalam proses meletakkan tiang seri sebah rumah ... aksi yang nyata khurafat lagi sesat.... Harussani kata semua itu tak salah... setiap perbuatan dimulakan dengan niat... sebab Zambry Kadeer takder niat untuk buat ancak... Harussani tak kecoh pon.... atau dier tengah tido... tak sesat dan haram pun kalu buat ancak...

Tapi... la nih Harussani nih plak yang kata tarian Poco-Poco haram... konon menyerupai agama kristian dan penuh dengan agenda pemujaan.... err.. gua nak tanya nih... buat ancak tue takder ker menyerupai amalan animisma.... lengkap dengan pemujaan...

Mana satu nih Harussani ..... gua tak paham la... apa hat lu "double standard"...

Lu mau jaga status ker Harussani ooi... atau lu nak jaga periuk nasik "Brand Nasional" lu tue... hahaha..... ini macam punya kalu.. patut la ramai worang tarak mau hormat atau salute ini Mufti.... fatwa dier cuma ikut aper kata perut... hahaha

Golongan atasan (pulut kuning) banyak suka sama ini Mufti.... sebab senang diperkudakan... itu pasai orang tarak brani kacau ini Mufti.... sebab ader backup...

Aper pon... jenis "UlarMark" macam nih la akan jadi bahan bakar api neraka... sebab lebih mementingkan perut daripada syariat yang betul...

Bhai.. gua tak kata la gua nih baik sesangat... tapi kalu bab hukum dan fatwa... gua rasa gua ade hak untuk keluarkan sepatah dua kata... Kepada Harussani.... teruslah mentakedarah keringat dan air mata rakyat.... keluarkan lagi fatwa untuk elak orang ramai....

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja