Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 March 2011

Lynas Group

Mampuih kita kali nih.... Lynas Group dah buat satu logi terbesar untuk memproses "Rare Earth" .... ini benda radioaktif nih... benda yang sama pernah dibuat di Bukit Merah, Ipoh... kesan sampingan.... mutasi genetik.... kanser... leukimia.... dan macam-macam lagi...

Ader orang bongok dan professor kangkung kat dalam Malaysia nih dah mulakan promosi... nak buat logi kuasa nuklear la... dalam Malaysia.... cuba lihat kat Chernobyl dan Fukushima.... aper dah jadi.... reaktor nuklear dah bocor... kesannya....

Ader orang bodoh termasuklah Timbalan Perdana Mentari yang bengap tue.. kata kesan radioaktif tue lemah... takkan sampai ke Malaysia.... aper kata kiter semua campak jer Muhyiddin Yassin nih kat Tokyo... ala.... jauh tue dari Fukushima.... takder kena punya radiasi.... sure kecut telor mangkuk nih...

Kalu betul la takder kuat kesan radiasi nih... kenapa Team SMART kiter tak pergi ke Jepun.... kenapa masih tertangguh.... pundek la...

Wei... kesan radiasi nih ... bukan boleh hilang dalam sehari dua.... kesannya... boleh kekal sampai 300 atau 400 tahun..... lama ooo.....

Kalu orang Malaysia masih bodoh lagi nak terima loji Nuklear dibangunkan di Malaysia..... gua rasa orang itu mesti bangang nak mampus..... Rare Earth yang diproses oleh Asian Rare Earth (ARE) dan kini oleh Lynas Group pon efek dier samer jer... radioaktif...

Kenapa bodoh sangat.... buat benda-benda bahaya kat dalam negara... awat... kebulur sangat ker dengan pelaburan camnie.... awat... susah sangat ker nak generate tenaga elektrik guna air dan angin kat Malaysia nih.... nak buat solar panel pon boleh rasanyer kat Khatulistiwa nih.... cahaya sepanjang tahun....

Mampuih la kiter...

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja