Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 August 2017

1MDB Adalah Sama Dengan ENRON

Bhai/DeeDee semua...

Gua bab financial ni tak berapa la otai sangat walaupun gua mengemudikan dua syarikat berstatus International yang nilai rekod kewangan tahunan sekitar puluhan juta RM...

Tapi biler gua dok tengok kemelut 1MDB ni... tetiba jer gua teringatkan kat syarikat ENRON di US dahulu yang bermasalah sampaikan hampir goyang Institusi Kewangan disana...

Cumanya ENRON tak dibawah jagaan Presiden Amerika jer... tak macam 1MDB.... 

Sampai ke hari ni gua pelik sebab gua tak tahu berapa ramai staff 1MDB dan apa produk yang dihasilkan... 1MDB ni nampak sebijik macam skim Ponzi jer pada gua... sebijik skim cepat kaya...

Produk takder... tapi duit untung atas rolling ja.. pinjam sana sini... rolling sana  sini... pastue klaim untung..... Hahahaha...

Hebat kan Malaysia ni.... hahahaha....

Terbaek....

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja