Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 February 2020

Apa Sudah Jadi?

Bhai/DeeDee semua...

Abdul Hadi Awang itu hari bukan main sembang kata parti PAS adalah King Maker dalam politik Malaysia... Hahaha... betul ka parti PAS adalah King Maker???

Apa sudah jadi ngan King Maker???

Takkan sudah tak jadi King dah?? Sebab rupanya King Maker dalam politik Malaysia adalah GPS dan Warisan.... Nampak tak sekarang???

Punya la pening semua puak..... Pakatan Harapan dan Pakatan Nasional berebut-rebut nak dapat sokongan dari GPS dan Warisan... Kalu tidak tak cukup korum untuk memerintah...

Gua dengar citer ... nilaian yang ditawarkan mencecah ratusan juta.... err... yang ini SPRM boleh siasat ka?? SPRM boleh dakwa ka?? SPRM boleh semak ka akaun bank GPS dan Warisan nih???

Memang hebat penangan GPS dan Warisan nih.......

Ker macam mana????  Apa sudah jadi..... kita tengok kan jer...

Yang pasti parti PAS bukan King Maker.... hahahaha

5 comments:

  1. Hadi is King of Kong Kalikong.

    ReplyDelete
  2. Pen marker pun boleh...gurau aje bang..nak tanya perjuangan politik ni sebenarnya berteraskan individu ke atau sekumpulan manusia atau kepentingan sendiri atau satu wadah perjuangan untuk anak bangsa dan kelangsungan hidup rakyat kat Malaysia ni...kdg2 aku jadi keliru...

    ReplyDelete
  3. Jadinya skrg Malaysia adalah negara yang takde kerajaan memerintah lah buat masa ni..apa kata YDP Agong yang perintah negara ni..segala pentadbiran di buat oleh YDP Agong..macam negara Brunei..time tu baru takde sape2 yang berani buat perangai... ke tiba dah masa pemerintahan khalifah macam zaman Rasullulah dulu..wallahualam bissawab...

    ReplyDelete
  4. Jadi Queen Maker pun jadilah..

    ReplyDelete
  5. Tak dapat jadi KING MAKER PUN TAKPA. Dapat jadi KING MAKIE pun ok juga. Dapat berkawan dengan monyet babi biawak. Tak sabar nak tengok parti agama hapuskan kilang arak LGBT judi dan luluskan ruu355 jika ditakdirkan jadi kerajaan.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja