Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 February 2020

Playing Innocent

Bhai/DeeDee semua....

Semalam lepas gua tonton siaran langsung perutusan PM Interim (Mahathir Mohamed) .... gua terus gelak besar.... sampaikan anak-anak tanya pasai apa gelak...

Hahaha.... mana taknya gua gelak.... sebab Mahathir Mohamed sedang create persepsi kepada umum .... tunjukkan dia telah diperdaya... ditipu dan dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu.... Ini teknik dipanggil "Playing Innocent" ....

Paling tak tahan tue.... dalam dier bercerita kat siaran langsung tue... dier terlupa yang dier jugak cakap yang dier tahu lebih awal benda nih.... disitu dah nampakkan yang Mahathir Mohamed bukan mangsa.... tapi pemangsa...

Hahaha.... Lu ingat Muhyiddin Yassin tue hebat sangat ka nak buat move macam tue kalu takder orang bekap dier.... Wei... Muhyiddin Yassin tue pengecut orangnya... Kalu dier hebat... tentulah masa dier kena pecat dari jawatan Timbalan PM oleh Najib Razak dulu dier dah melawan..... hahaha... ini tak... dier terus slow down... dan tak fight balik..... cuma bila Mahathir Mohamed ader belakang dier  la baru dier lawan Najib Razak dengan BERSATU.... Hahaha

Sebab itulah.... gua ader tulis baru-baru nih... siapa disebalik Muhyiddin Yassin.....

Hahahahaha...

Tapi kali nih... teknik "Playing Innocent" oleh Mahathir Mohamed telah dapat dibaca oleh ramai orang... dan ramai orang sedang menganjingkan Mahathir Mohamed....

Jangan terkejut kalu Mahathir Mohamed akan masukkan Muhyiddin Yassin, Azmin Ali, Zuraida Kamaruddin dan ramai lagi dalam Kabinet Interim yang kononnya sebagai Unity Government tue..... Malah tak terkejut kalu lagi ramai geng UMNO yang akan ader dalam Kabinet Interim nih nanti....

Look and see......

Hahahahaha

10 comments:

  1. Coup de tat pusingan pertama gagal. Skrg Atok simunafik diberi peluang kedua utk rampas kuasa. Memang dasar munafik laknat. Lawan tetap lawan!!

    Atau kita sokong umno bagi jd kerajaan. Lepas tu Atok pula boleh naik turun mahkamah sampai dia mati...

    ReplyDelete
  2. Coup de tat pusingan pertama gagal. Skrg Atok simunafik diberi peluang kedua utk rampas kuasa. Memang dasar munafik laknat. Lawan tetap lawan!!

    Atau kita sokong umno bagi jd kerajaan. Lepas tu Atok pula boleh naik turun mahkamah sampai dia mati...

    ReplyDelete
  3. Madead nak jadi King of the King...

    ReplyDelete
  4. Throw the stone hide the hand. 😁

    ReplyDelete
  5. Dan barang siapa yang mengerjakan kesalahan atau dosa, kemudian dituduhkannya kepada orang yang tidak bersalah, maka sesungguhnya ia telah berbuat suatu kebohongan dan dosa yang nyata.

    ketakutan nwar jadi pm oleh matde memang ada asasnya
    penzalim risau akan tindakan orang yang pernah dizalimi

    orang selalu kata kat orang jahat dalam kampung
    lagi tak mampuih tak aman idup ni
    ada saja onarnya
    pengkhianat duk tengah penat

    kita tak boleh tipu semua orang dalam semua masa


    ReplyDelete
  6. Sumpah laknat bossku trrnyata makbul dengan cepat sekali...

    PM baru tiba "tangkap kepala perompak fitnah lidah bercabang dan anak anak nya"


    jangan bagi lepas kali ini...

    Mukhzani Mirzan Marina Gereja tangkap kerana lari dari cukai pendapatan, bailout berbillion ringgit dulu perlu di bayar balik.

    ReplyDelete
  7. kita semua kena main dengan mahathir lar, kalau angka tak cukup untuk tubuh kerajaan dengan bersatu umno pas GPS warisan dan GPS mahhathir takkan kluar PH, mula mula dia keluar PH dan dilantik PM sementara untuk pastikan siapa lagi yang mahu ikut dia tubuhkan pakatan nasional, setelah pastikan tiada siapa lagi mahu ikut dia terutama daripada AMANAH pada 2/3 senin ni petempuran di parlimen bermula dengan mahathir letak jawatan dan serahkan jawatan PM pada muhyidin, nuar terlopong lar mat sabu boleh buka kedai makan guan eng balik penang

    ReplyDelete
  8. Dia setting benda ni lama dh,dari start dia pgg jd pm 7 ritu....tgok cemaner dia tabur di klntn dn ganu....konon dh taubat....geng lebai dpt tgok duit trus kelabu mata....merc disambornya....klu islam kt msia ni dihina....ketahuilah...org2 mcm ni lah puncanya....org bkn islam akn kata...ini mcm ka lebai?

    ReplyDelete
  9. Dia setting benda ni lama dh,dari start dia pgg jd pm 7 ritu....tgok cemaner dia tabur di klntn dn ganu....konon dh taubat....geng lebai dpt tgok duit trus kelabu mata....merc disambornya....klu islam kt msia ni dihina....ketahuilah...org2 mcm ni lah puncanya....org bkn islam akn kata...ini mcm ka lebai?

    ReplyDelete
  10. No such thing kabinet interim...paling kuat pun PM Interim ..PM interim tu pun wujud sampai settle masalah ni..kalau buat Kabinet pun interim itu bermaksud masalah ni tak settle lagi selagi ada perkataan interim...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja