Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 February 2020

Senarai Orang-Orang Yang Tak Layak Dapat Undi Pada PRU15

Bhai/DeeDee semua...

Ini list gua... so suka gua la nak update macam mana... Lu tak puas hati kalu, buat la list lu sendiri... post kat blog lu sendiri...

List nih takder limit masa ... dan gua akan Update sentiasa... once biler gua dapat maklumat yang tepat baru nama tu ader dalam list nih....

Nama-nama dalam UMNO, MIC, MCA, Gerakan dan PAS memang takkan ader dalam list nih sebab semua tue memang tak layak pon dapat undi.... Hahaha ....

Mari gua listkan.


  1. Zuraida Kamaruddin
  2. Azmin Ali
  3. Tian Chua
  4. Saifuddin Abdullah
  5. Baru Bian
  6. Kamaruddin Jaafar
  7. Ahmad Faizal Azumu

6 comments:

  1. bro...katanya ada 26 mp pkr...dalam ni ada 6 je...mana nama lain?

    ReplyDelete
  2. ngam bro...ni yb2 yg x leh harap!!!!

    ReplyDelete
  3. masuk sekali semua yg bersatu , mazlee malik nak masuk mana lepas ni

    ReplyDelete
  4. Kenapa azmin tak layak jadi pemimpin politik, apatah lagi PM:
    1. Kes semburit. Dia masih lg selamat krn Atok lindungi dia. Sbg balasan dia buat kerja kotor utk Atok. Org begini tak ada integriti sama sekali.
    2. Dalam keadaan ekonomi lembab dan rakyat menderita, dia boleh bawa seluruh keluarga pergi makan angin di luar negara. Kos tiket kapal terbang saja dah rm500,000. Belum kira lg penginapan dan makan minum. Ini betul2 ikut sifat pemimpin dumno, bukan sifat pemimpin reformis. Tak ada empati dgn rakyat jelata langsung.
    3. Beberapa kali mengadakan kenduri kahwin anak mega mewah. Betul2 ikut sunnah Rasulullah saw. Betul tak lebai pas?
    4. Bagaimana dia ada duit begitu banyak. Koya sprm patut buat siasatan. Adakah unsur rasuah dan salahguna kuasa?

    ReplyDelete
  5. Puas hati azmin dan zuraidah! Skrg dikelilingi oleh manusia2 korup spt shahidan, hishamuddin, zahid dan rasuah 90juta. Dulu tak ada rakan2 yg tak korup drp PH katakanlah. Skrg impian dah jd kenyataan. Pepatah inggeris kata Birds of a feather flock together!

    ReplyDelete
  6. Rujuk anon 10:22
    Pembetulan : Dulu tak ada rakan2 yg korup drp PH.....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja