Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 November 2020

Bajet Gila

Bhai/DeeDee semua...

Giler aaa Bajet 2021... betul-betul Bajet Gila... 

Mana taknya... Unjuran Pendapatan adalah sekitar RM224 Bilion...  tapi.... Unjuran Perbelanjaan adalah sekitar RM340 bilion.... giler aaa...  mana mau cekau dana...

Dalam keadaan ekonomi sesak tahap nak mampos.... boleh pulak Kerajaan meramalkan kenaikan KDNK negara pada 2021 meningkat dari 4.2% menjadi 5.4% ... giler aaa...

Ntah la... lawak pon ader Bajet 2021 nih... betul-betul bajet gila...... hahaha

5 comments:

  1. Otai Reformasi puji belanjawan 2021. Saje kopi pes dari laman reformasi

    Waktu PH perintah.. takde departmant ini..tutup terus. Sebab tu perihal kerajaan masa PH tadbir dulu rakyat banyak tak tau. Fitnah-fitnah musuh sukar ditangani masa tu. Nak tubuh team cytro pro PH pon taknak. Sebab dah ada RTM, ada Bernama news katanya.

    Pada gue, itu bukan soal PH potong baget JASA sebab bukan keperluan, tetapi potong dan di TIADAKAN sebenarnya PM7 Mahakuty masa tu sudah plan nak sabotaj. Supaya PH diserang teruk dan dibenci rakyat.

    Kita penyokong PH pon jem nak sebar kebaikan PH pon payah. Manifesto-manifesto PH banyak yang tak tertunai.

    Pasal mangkok ayun tua kutuk PM7 tu lah!!! Mentri-menteri PH masa tu pon semua bangang- bangang belaka.

    Bila situa jahanam tu cakap " Manifesto bukan kitab suci " sekor siamang laut pon tak berani sanggah!!! Agaknya mulut dah disumbat projek-projek kot.

    Sebab itulah sampai kini ada bekas2 menteri masih dok gilakan si tua kutuk pengkhianat PH tu.

    Sedar tak masa jadi PH dulu kalian menteri2 dikhaldaikan si tua Pm7 pastu terus teruskan jadi khaldai dia sampai hari ni?

    Esok if baget JASA dengan perubtukan besar nih lulus, jangan kamu hairan bila cytro2..page2 FB yang condong sokong PH dah dapat dana dedak PN dan mula mengeji PH pula ya!!!!

    Tak tau chek nak habak camner... samada chek nak gelak ka atau nak nangis... cuma chek rasa apa ya..!?











    haahhhh tepokkk...!!

    ReplyDelete
  2. Mcm mana banjet tak gila sbb yg bentang pun geng gila kuasa, puak2 pengkhianat ni bukan tahu buat kerja pun tetapi tahu ambil elaun berpuluh ribu sebulan. Pencacai2 pn pasti seronok sbb dpt bahagian dari bajet JASA menyambung kerja2 membodohkan rakyat. Bajet ni patut dikutuk oleh seluruh rakyat dan ditentang oleh ahli2 parlimen yg masih berakal dan bermaruah. Kpd pencacai2 pn teruskanlah kebodohan kamu itu sehingga rakyat meluat kpd pn. Menteri2 pn pun bodoh2 belaka lagi teruk dari zaman umnobn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JASA = Jaga Abah Sama Azmin!! RM 85 juta wo...

      Delete
  3. gila gila ppuak tu jugak dapat habuan
    setiap tahun rioh belanjawan macam orang sawan
    rkayat tetap jugak terhimpit
    ynag ada kuasa terus kayaraya

    jenih pemimpin tak reti nak hidup sederhana
    semua nak tunjuk gah mewah

    nasib baik pkmb kalah itu hari dapat juga tengok
    mat mat pelahap diheret ke mahkamah

    negara baldatun toyyibatun jauh api dari panggang
    kalau nak negara baldatun toyyibatun ada syaratnya
    mesti dipatuhi seperti ynag Allah tetapkan

    kalau tidak boleh duk minta saja lah setiap jumaat
    tak paham paham lagi puak ni

    ReplyDelete
  4. Unjuran pendapatan dh ade...unjuran perbelanjaan pn dh ade..TAPI..unjuran kepercayaan, unjuran kekuasaan xde sape plak nk bentang..

    Dah Pak Din pn tgh kecut telur, takut sngt hilang jawatan DEWA die tu xsmpai setahun..mcm2 idea bodoh yg die spin, die reka, kartun pn xmcm ko ni Din..sedorrrr la cepat drp dunia khayalan ko tu..

    Yang kiri kanan ko tu pakat hangguk je bukan sbb nk mengIYAkan ape yg ko ckp..dorg nk jaga poket,jawatan,nama jer..samala mcm ko..ank buah dgn boss sama jerr..

    Lpas ni Din, cube ko bagi usul@idea, sidang parlimen tu buat kt padang bukit jalil ke..udara bebas, nk buat penjarakan 10meter pn xpe..

    ADA BERAANNN???!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1