Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

04 October 2021

Bukan Benda Baru

Bhai/DeeDee semua...

Aper yang Malaysiakini dedahkan hari ini hanyalah sekelumit cerita basi yang dah lama rakyat Malaysia tahu... Memang hampir 100% orang kaya, VVIP. VIP dan orang politik ada menyimpan dana mereka di luar negara.... dan mereka semua sama jer memang larikan duit dan kekayaan mereka dari cukai di Malaysia... mengelat.. 

Semua akaun luar pesisir yang mereka nih gunakan adalah akaun-akaun yang tak perlu dicukai. Free tax... dan melarikan diri dari dicukai oleh LHDN ...dan memang celaka inilah semuanya yang menyebabkan Singapura kaya... dan Malaysia miskin papa kedana...

Itu belum lagi kalu korang semak akaun Dewa dan Dewata Raya .... berapa banyak yang diletakkan di luar negara... akaun bank offshore ... siap ader yang beli Istana sampai rega ratusan juta di luar negara...

Huhuhu.... rakyat Malaysia ramai yang nak tengok duit RM50 pon hanya dapat tengok time gaji... itupon pegang kejap jer... habis buat bayar bil, kos sara hidup dan hutang AEON beli motor.... Allahuakbar...


Lawan Balik




1 comment:

  1. Ramai rakyat dah cerdik. Sbb tu B end tumbang PRU dlu.

    Skrang.. lagi ramai rakyat cerdik. Harap kerejaan keluarga ni bungkus trus PRU nanti.

    Demi anak cucu rakyat masa depan.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1