Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 January 2018

Sumber Maklumat Bukan Hanya Dari Ceramah

Bhai/DeeDee semua....

Walaun memang selamanya tetap walaun... Macai memang selamanya tetap macai.... Nak buat macam mana.....

Kalu macai .... sumber maklumat diorang hanya dari kenyataan Menteri, Timbalan Menteri yang menjadi ketua macai.... sumber maklumat hanya dari media arus perdana.... selain dari tu diorang malas nak carik.... semua nak kena suap jer....

Sebab itu cybertrooper Macai maklumat dier hanya dari sekitar puak-puak macai gak... dari MYKMU dan sebagainya yang setara..... hahaha..... Sebab macai ni malas mengkaji.... jadi cybertrooper macai ni hanya sekadar cut n paste ja.... copy paste ja..... hahaha

Kalu walaun..... sumber maklumat diorang hanya dari kenyataan Pimpinan Walaun ja... sama ader dari penulisan dalam akhbar yang dah tak mampu nak bayar gaji kakitangan dier ataupun hanya sekadar sumber maklumat dari pentas ceramah.... Kalu lu orang pergi dengar mana-mana ceramah .... terutamanya Sidek Noor atau Satipul Bahri.... ceramah hanya penuh dengan emosi... penuh dengan amarah... penuh dengan caci maki kutuk tak hinggat dunia..... Betui la ader jugak ayat-ayat Al Quran yang dibacakan.... tapi berapa lah sangat....

Sebab itu la.... walaun punya maklumat setakat benda dari ceramah ni jer.... dan fakta banyak kelaut.... nak tengok walaun buat carian maklumat kat mana-mana sumber jangan mimpi lah.... hampeh...  cuba tengok berapa banyak pendedahan kebejatan Kerajaan UMNO/BN yang berjaya di pamerkan untuk bacaan semua....  takder... zero... nil.... nehi...

Kalu dua tiga tahun sudah..... yang canangkan pendedahan nih kalu pun kononnya dari puak PAS.... sebenarnya orang itulah yang sekarang nih sama ader dah pi join AMANAH atau tidak berparti.... Nak harapkan blogger walaun macam FZT tue..... hahahaha..... mimpilah artikel dier ader fakta dan berani nak dibawak jadi bahan bukti dalam kes Mahkamah..... Hahahaha.... Mimpilah wei.... Hahahaha

So..... Ader orang kata gua hanya sembang jer untuk sabitkan kes 90 juta atau 100 juta..... hahahaha..... sori bhai.... gua dah kata banyak kali... ianya bukan dalam bentuk wang tunai la.... ia berbentuk tumbuk rusuk..... nak tau lanjut cari la PANTAI SENTRAL PARK..... salah sorang yang terlibat pon dah meninggal dunia.... so... malas la nak bangkitkan nama dier.... Hahaha

Point yang nak di publish pon... tak best la nak campakkan semua selambak.... bagi la satu-satu... kasi panas... hahaha..... yang penting.... ader yang dah kena beli jiwa dan raga.... ader yang dah tergadai bodi.... ader yang dah terlajak perahu....

Puak Lebai pon boleh hanyut bhai kalu kena tiga benda ni.... Duit, Perempuan dan Kuasa..... Hahahaha .... Kalu tak Lebai yang sebat.... anak-anak atau menantu.... takpon sepupu sepapat atau sedara mara kaum kerabat,,,,

Tak caya??? Tanya la Hassan Ali... Nasharuddin Mat Isa.... Mustopha Ali... Nasrudin Tantawi... Abdul Hadi Awang..... Nik Amar..... dan si almarhum tue... (opps... dier dah meninggal dunia) serta beberapa orang lagi.... maleh la nak tulis nama-nama depa... ramai sangat.... hahahaha

Mari lah gua kasik satu lagi point... nak suruh walaun pi stadi dan semak ..... tanah hutan balak yang jadi isu antara Orang Asal (Asli) dan Kerajaan Kelantan (Jabatan Hutan) tu tanah saper... Hahahaha.... dan pasai apa takder penyelesaian pun atas kes tanah tue..... Semak la kat pejabat tanah ... lot tanah  dan kompartmen balak tu atas nama sapa.... Takkan itu pon gua nak ajar..... Hahahaha....

PEMALAS betul la walaunta...... hahahaha

3 comments:

  1. Nak baca harakah pun tak mau. Itu sebab harakah bangkrap

    ReplyDelete
  2. Senarai yg anta namakan tu kaki melahap jg tp menyorok belakang tabir agama. Itu yg walaun tak nampak2 krn wahyu belum turun kah kah kah

    ReplyDelete
  3. Aku suka perenggan akhir tu.....isu balak kelantan. Jangan kacau bro....syusyah nanti. Pelakon tu berjaya mempersonakan ramai rakyat msia.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1