Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 June 2020

Realiti Kehidupan : Normal Baru

Bhai/DeeDee semua...

Ini adalah realiti kehidupan di Malaysia.... Macam celaka kan.... tambah pulak bila geng-geng yang "katanya" hebat dalam bidang agama pun kini bersekongkol dengan para celaka nih semua.. Nak harapkan kayangan?? Dewa dan Dewata Raya.... mimpilah...

Dewa dan Dewata Raya tu semua lagi tabley pakai walau sekupang pun.... semua spesis bukan setakat takder telor... tapi jenis makan tanggung berak cangkung... spesis lagi hina dari babik... sebab babik semua tue pandai cari makan sendiri... tak mengharapkan sesapa bagi makanan ngan babik...

Bangsat betul la kan..


4 comments:

  1. aku rasa bende ni senang je nak faham... orang yang dah rasa nikmat kekayaan dan kekuasaan bila dia buat zalim dgn org lain dia tak nmpak Allah bagi bala dkt dia disebbkan kezalimn dia...dia tgk keliling dia harta masih menimbun, penyokong masih banyak, makan masih sedap dr rakyat marhaen, boleh melancong merata2, nk makan lobster, wagyu, kaviar tiap hari pun takde masalah. bile die buat kezaliman 2nd time pun mcm tu jugak silap2 harta makin bertambah tapi still die rase macm takde azab turun kat die. Ape ade hal anak2 boleh hantar tahfiz..buat umrah 2-3 kali setahun,buat masjid, sedeqah pakai duit yg dicari dgn kezaliman.Orng jenis macmni die mengira2 kalau dari satu pahala boleh bercambah-cambah maka apalah nilai dosa kezaliman yg dibuat kerana puak ini menganggap satu kesalahn hanya bernilai satu dosa boleh di overwrite dgn pahala ibadah yang banayak yg dibuat dengan duit yang bathil.

    Lebih-lebih lagi kalau dia org islam..dlm hati dia cakap aku ni islam mcmana pusing pun ttp masuk syurga sebab syahadah aku nilai tinggi..so diorang dah mengira macam sudah ade insuran dekat situ. kalau tengok firaun pun sampai mati keluarga firaun tetap kaya dan gelaran sebagai pemerintah tak berubah, cuma kita tau azab die masa mati Allah dah ceritakan.kalau tenguk qarun sampai sebelum mati tetap kaya sampai maut dan azab sakarat menyebabkn seluruh harta tak berguna.

    ReplyDelete
  2. Betul lah formula wak jemin menjadi kenyataan... smlm si doriah dan kawn kawan kata formula wak jemin betul

    kah kah kah

    Formula Wak Jemin Tepok Berderai:

    129 - 1 = 107

    haahhh tepokkkk...!!!

    kah kah kah... kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kena doria dgn kerusi parlimen? Tepok kepala bengap tu.dia adun selangor. Jgn malukan kita sbg ahli umno dn PN. Bagi komen jgn benak

      Delete
    2. Apa ke bodo punya komen. Isu pengiraan tu utk kerusi parlimen. Doriya tu adun je. Kita ni ahli umno pas dan pkn jgn komen bodoh sgt.malu kita nnti. Tepok sikit kepala bapak ko tu.

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1