Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 June 2020

Tidak Dipendekkan Tapi Dikurangkan

Bhai/DeeDee semua ...

Menteri kata cuti sekolah akhir tahun tidak dipendekkan akan tetapi ianya dikurangkan dari 41 hari kepada 13 hari sahaja...

Adoilah.... bermain dengan frasa ayat jer la Menteri sorang nih... Dier ingat orang bodoh macam dier ke? Aper ke jadahnya...

Huhuhu


10 comments:

  1. kalau benar ada asas apa takut cakap saja memang pendek
    n bagi alasan ynag manasabah
    mp muka pembelit
    bukan semau orang boddo

    ni bukan jaman pm4 ini jaman orang dah banyak boleh
    berpikir mana lojik mana jijik

    bn pn ph bab belit sama saja
    huruhara Allah baru hantar kuman sikit saja tu
    manusia satu dunia jadi sawan

    Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah kepada Allah,
    dan hendaklah kamu bersama orang-orang yang benar.

    ReplyDelete
  2. Politicians don't mean what they say and they certainly don't say what they mean. This is the old normal. Get used to it.

    ReplyDelete
  3. cikgu boleh main peranan penting masa undi.pengaruh mereka hebat.
    pak menteri kena berhati2 di jalan raya?

    ReplyDelete
  4. Anwar tak popular, ramai tidak suka Anwar sebab itu saya bantu dia - Tun Mahathir

    ko rase accner...!? otai pula rase accner tuh...!?

    Tun punya kata kata tu accner otai dan Brother setuju ker kita orang tunggu Brother nak komen jer..!?

    "Datuk Seri Anwar Ibrahim sebenarnya tidak mempunyai sokongan cukup untuk menjadi Perdana Menteri kerana tidak lagi diterima oleh ramai pihak" kata Tun Mahathir yang kini berusia 95 tahun.

    “Terdapat pihak yang menentang keras jika dia (Anwar) dicalonkan, mereka tidak akan sokong.

    Woww sound tepek kelepap tepat kat muka Brother kite.. otai nnti bole la komen... kami tunggu otai jawab lepas tu kami ramai ramai tepuk

    "Kita perlukan sokongan daripada parti kerajaan supaya mempunyai majoriti cukup. Saya bimbang Anwar Ibrahim tak dapat majoriti cukup jika bergantung pada dia seorang" kata Tun lagi

    Aauchh...!!? Tak kan Brother dan otai tak rasa apa apa..!? Mustahil tak rasa bisa bisa atau gatal miang kat badan otai dan brother kata kata seorang yang sudah berusia 95 tahun.


    Brother dan Otai sekelian cepat sikit kasi komen, jangan lambat komen bisa dan gatal miang badan dah rasa seluruh badan tuhh..!!

    Tak kan bab guling atas jalan raya laju ke depan balas komen Tun pun kena lah laju ke depan juga.

    Kami nak tepok sambil makan super ring lepas Brother dan otai balas komen Tun.


    Apa apa pun kasi tepokkk dolu satu kali..!!

    ReplyDelete
  5. Anwar tak popular, ramai tidak suka Anwar sebab itu saya bantu dia - Tun Mahathir

    ko rase accner...!? otai pula rase accner tuh...!?

    Tun punya kata kata tu accner otai dan Brother setuju ker kita orang tunggu Brother nak komen jer..!?

    "Datuk Seri Anwar Ibrahim sebenarnya tidak mempunyai sokongan cukup untuk menjadi Perdana Menteri kerana tidak lagi diterima oleh ramai pihak" kata Tun Mahathir yang kini berusia 95 tahun.

    “Terdapat pihak yang menentang keras jika dia (Anwar) dicalonkan, mereka tidak akan sokong.

    Woww sound tepek kelepap tepat kat muka Brother kite.. otai nnti bole la komen... kami tunggu otai jawab lepas tu kami ramai ramai tepuk

    "Kita perlukan sokongan daripada parti kerajaan supaya mempunyai majoriti cukup. Saya bimbang Anwar Ibrahim tak dapat majoriti cukup jika bergantung pada dia seorang" kata Tun lagi

    Aauchh...!!? Tak kan Brother dan otai tak rasa apa apa..!? Mustahil tak rasa bisa bisa atau gatal miang kat badan otai dan brother dengan kata kata seorang yang sudah berusia 95 tahun.


    Brother dan Otai sekelian cepat sikit kasi komen, jangan lambat komen bisa dan gatal miang badan dah rasa seluruh badan tuhh..!!

    Tak kan bab guling atas jalan raya laju ke depan balas komen Tun pun kena lah laju ke depan juga.

    Kami nak tepok sambil makan super ring lepas Brother dan otai balas komen Tun.


    Apa apa pun kasi tepokkk dolu satu kali..!!

    ReplyDelete
  6. Atok suka bergurau sakat bang non dan otai...

    yg bodo bang non action nnpk sabau manco dan penyabar..

    atok sakat bang non tiap tiap minit

    bila otai bertemu atok , otai jadi kaku bengap... sindir sindir dari jauh

    Tahniah lah semua nya,

    waris pluralist lgbt vs waris COMANGO Gereja


    tahniah bergaduh lah sampai hujung nyawa


    kami nak tepok tangan sbil pop corn tambah dan super ring tambah


    haahhhh gadohhhh jangan tak gadohh..!!


    kikikkiki

    ReplyDelete
  7. Kualiti menteri kerajaan PN. Baru jadi menteri tak sampai berapa bulan dah jadi menteri kanan. Lawok apa ini? Tepuk.....

    ReplyDelete
  8. Brown Flesh Vibrator says:
    Pengukuhan trend kabinet Malaysia: bila bercakap nampak dan bunyi bodoh tahap bulu jubo kering tak basoh 3 hari tapi bila bertindak, cerdik dia kalah Jho Lo (dalam hal cekau duit rakyat laa).

    Pooky mark menteri ni, buang la tali leher tu, pakai design lain. Buat malu institusi terhormat negara. Malu aku nak ngaku mu junior aku

    ReplyDelete
  9. Kita orang pun tatau dengan walaun walaun dan walatok walatok nih.. samada nak gelak ke atau nak nangis.

    Bab Jata Negara di hina DAP Bang Non, Atok walaun dan walatok suma sunyi sepi bisu..

    Bab nak sokongan Melayu Bang Non punya hebat ckp pasal Melayu skg... sampai "di ulang" beratus kali.

    Otai kalau nak belasah kasi belasahlah kaw-kaw..!
    Kalau bab guling guling otai punya lah kaw-kaw guling atas jalan raya...
    Sekarang main sindir sindir dari jauh ajer atok cakap. Alahai.!!

    Mahathir kata dlm FB beliau, dia rasa serba salah bila orang lain namakan anak dia sebagai TPM, bukan kehendak dia, tapi terpaksa terima cadangan Mat Sabu, LGE & kawan2 dlm PH, kata orang tua ni.

    Ooooiii..!! Bila kena pada anak dia dicalonkan, Atok 'terpaksa' terima.

    Bila orang calonkan Anwar, dia 'terpaksa' tolak?

    Deyy.. !! Berapa punya Kanina Tieeww Na Sengg punya atok lahh..!!

    Kejap walatok nampak okey nak onn mau kata sepakat, kejap lagi otai sindir sindir dari jauh pulakk..!

    Tatau lah apa nak jadi antara walaun otai dan walatok nih..ish.. ish..!!

    Mana lebih bahaya, ular ke orang tua ni???

    Haaahhh tepokkk..!!

    Bila Cina hina jata negara Anwar, Mat Sabun Atok senyap bisu, telo dah goyang balik... kanina cibai punya olang , tieww na seng ini melayu..

    ReplyDelete
  10. PM: Tun M ulangi Anwar tidak layak

    TUN Dr Mahathir menyuarakan secara terbuka bahawa Anwar Ibrahim tidak popular di kalangan rakyat berketurunan Melayu sedangkan sokongan kaum ini penting bagi mana-mana parti untuk menang dalam pilihan raya.

    Pandangan ini diberikan beliau dalam satu siaran terbitan Amerika Syarikat iaitu CNBC di segmen Street Signs Asia.

    PKR parti berbilang kaum. Sedang yang diperlukan adalah seorang pemimpin Melayu. Sekali lagi Tun mendedahkan bahawa Anwar tidak layak menjadi Perdana Menteri (PM) kerana tidak disokong orang Melayu.

    Kata Tun:

    “The proposal is that I should lead and become the prime minister, but he disagrees. He wants to be the prime minister’s candidate.

    “I have already given a promise that I would step down after six months. But he didn’t want me to be the prime minister at all. That makes it difficult to work together,”

    Walaupun demikian kata Tun, Anwar bertegas mahu jadi calon PM. Ini pendirian beliau walaupun Tun berjanji akan jadi PM semula untuk 6 bulan sahaja. Jelas kata Tun, Anwar langsung tidak mahukan beliau dan oleh itu sukar baginya bekerjasama dengan Anwar.

    Nampaknya tak reda-reda lagi sengketa di kalangan pimpinan pembangkang ini.

    Haahhh otaiii otaii sekelian






    tepokkkk..!!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1