Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 February 2012

Jakim Patut Siasat Statement Syirik Dari Harussani

Statement Harussani "Raja itu adalah bayang Allah di bumi ini" sesungguhnya satu statement syirik... Statement yang menyekutukan Allah dengan makhluk... statement yang menyamakan Khaliq dengan makhluk ... Statement yang kalu tak samer dengan Statement Ayah Pin... mungkin boleh jadi lebih sesat dari Ayah Pin..

Dengan level taraf Mufti Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan (negeri tanah tumpah darah gua) ... gua berpendapat... ianya secara tidak langsung menghina institusi Islam dinegeri tercinta nih...

Kalu dah Mufti boleh tersesat sampai kuar statement syirik macam nih... aper lagi la orang biasa.... Patutlah Ayah Pin sampai la nih tak kena tangkap.... sebab kat Malaysia nih... ader Mufti yang berfikiran samer macam Ayah Pin.... sesat lagi menyesatkan....

So... Walaupun gua nih belajar disekolah Missionary (Gereja)... gua takder la sampai berani nak kuar statement yang runtuhkan aqidah macam nih.... Ini statement syirik dari Harussani nih patut kena siasat... patut kena semak... dan patut kena dakwa...

Jakim patut siasat statement syirik dari Harussani nih.... kalu Jakim tarak berani nak siasat.... gua akan secara otomatiknya melabelkan Jakim samer sesat macam Harussani.... so... pilihan ditangan Jakim sekarang nih...

Mengikut input yang gua ader ... mustahil bagi Rasulullah S.A.W mengeluarkan hadith macam nih... dan setiap kata-kata daripada Rasulullah S.A.W sentiasa dipantau oleh Jibrail a.s dan mustahil bagi Malaikat Jibrail a.s membenarkan Rasulullah S.A.W mengeluarkan perkataan macam nih...

So... Kalu Jakim takmo bertindak menyiasat dan mendakwa Harussani atas statement syirik yang boleh meruntuhkan aqidah tu... gua dengan berbesar hati akan mendakwa Jakim lagi sesat dari Freemason.

sila rujuk SINI ...

1 comment:

  1. statement prnah kluar dlm khutbah jumaat di Perak slpas kes rmpasan kuasa.Ini le rupa knyataan yg kluar dr mulut SS mufti Perak.Heran,demi kdudukan snggup kluar knyataan mrepek yg bleh mmesong kn akidah.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja