Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 December 2015

Kecoh Fasal Mazhab

Bhai/DeeDee semua...

Lu kecoh apersal fasal mazhab nih... Mabuk pil kudha ka?.... Kalu dah taksub sangat kepada Mazhab Syafi'e apersal tiap kali bayar zakat dan fitrah lu bayar pakai duit ringgit... Apersal tak bayar pakai beras.... Apersal guna mazhab lain punya iktiqad dan hujah....

Boleh blah la wei.... Bodoh melantun-lantun...

Hahaha

5 comments:

  1. Bhai, bab ni dah berlaku dari zaman selepas wafatnya Rasullulah dan para sahabat...dan akan berterusan sampai kiamat..kat malaya dulu kan dah berlaku bab kaum muda vs kaum tua..lepas tu sambung dgn bab wahabi vs aswj...tu tak ambik kira bab syiah lagi...sekarang kecoh bab mahzab pulak...dlm open source pun dah boleh confirm tak payah guna humint... relax je lah..sbb yg nak kena soal dulu confirm kapla dan mereka yg sewaktu dgnnya...

    ReplyDelete
  2. Mazhab bukan sesuatu yang menyesatkan kenapa perlu larangan khusus. Lainlah kalau sesuatu yang bidaah atau sesat.

    ReplyDelete
  3. Arrgh...!! Arghhh!!!!panas!!! Pak lebai berlari2 sambil terjerit. Tanpa di sedar kain pelikatnya diselak hingga ke paras merbahaya cuba menyejukkan bahang hasil ke bebalanya. Dari jauh kelihatan seperti sepasang ladung berpendulum beralun berirama....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang tak dak kerja lain ka seronok tengok sepasang ladung berpendulum beralun berirama tu?

      Delete
  4. Ha la..kalau bayar zakat pakai beras,susah nak ciluk..
    Takkan la lanun bugis dan kelasi2 nak rembat beras pulok..
    Kah kah kah

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja