Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 February 2017

Apa Boleh Jual, Kita Jual ...

Bhai/DeeDee semua...

Hanya inilah sahaja kepandaian yang ada pada kepimpinan negara tak kira yang berstatus biasa atau yang berstatus bangsawan.. tiada kepandaian lain melainkan menjual apa sahaja kepentingan negara...

Mereka tak pandai nak mengembeleng tapi cukup pandai melelong dan memfaraid...

Macam celaka jer... Patut depa semua ni dijatuhkan hukuman mati dengan ditembak oleh skuad khas... sebab penderhakaan mereka kepada negara...

Aper nak jadi la.... bisnes PROTON ni sebenarnya cukup mudah nak diselamatkan dan di revive... tapi pasai spesis yang mengendalikannya adalah spesis pemalas lagi bodoh... maka itulah hasilnya..

Huhuhu...

Penat lar..... buat malu jer dalam kempen BTN... siap nyanyi lagu "Anak Kecil Main Api"  .... walhal depa yang jual negara nie... ini lagi haramzadah berbanding berus bulu babi....



**** Gua ader memiliki syarikat berstatus MNC yang kini menjana keuntungan bulanan jutaan dolar... dan gua gunakan pendekatan bukan Melayu dalam urusan pentadbirannya...


2 comments:

  1. sambe juai harta benda sambe juai temberang
    tak boleh arap nak jaga malayu
    nak jaga bahasa melayu pun dah tak mampu
    terbaru forest city ai tak de nama melayu ka nak boh
    memang cilako lah puak amano ni
    elok latu bagi cina ramai kat jb tu lama lama silap hbulan
    bercantum ngan cnga4
    baru padam muka

    ReplyDelete
  2. Kepada yg menyokong hudud marilah ucap sebegini pabila nak perjuangkan Hudud. SEMOGA BENAR2 TERANG DAN JELAS.
    "Demi Allah yang jiwaku ada di tanganNya, seandainya ------ putri/putra/saudara-mara/kaum-kerabat/sahabat-handai/rakan-taulan ------ mencuri niscaya aku memotong tangannya.”

    Nabi bersabda, “Demi Allah yang jiwaku ada di tanganNya, seandainya Fatimah putri Muhammad mencuri niscaya aku memotong tangannya.” Diriwayatkan oleh al-Bukhari dan Muslim.

    Sumber: https://aslibumiayu.net/9276-seandainya-fatimah-putri-rasulullah-mencuri-rasulullah-sendiri-yang-akan-memotong-tangannya-bukan-membelanya-walaupun-fatimah-adalah-putri-yang-sangat-dicintainya.html

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja