Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 February 2017

Lebai Mulut Longkang ... Kaki Fitnah ...

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Kan dah kena setepek... Hahaha... Mulut geng Lebai memang macam longkang... konon ilmu ugama tinggi tapi kaki fitnah gak... Adoyailah..

Ikut sangat mulut lancang Abdul Hadi Awang dok tibai Pentadbiran Negeri Pulau Pinang... kan dah kena setepek... siap fitnah Jawatankuasa Fatwa Negeri lagi... huhuhu

Sekarang sudah kena.... tengok-tengok geng Lebai sendiri yang jadi ketua Majlis Agama Islam negeri... hahaha... aper... geng lebai tu takdak buat kerja ka... ker kaki monteng macam Abdul Hadi Awang gak?

Hahahaha... Lebai oh Lebai... sedar-sedar lah diri tu... Insaflah... jaga mulut tu...  jangan ikut perangai Abdul Hadi Awang tu... huhuhu... 


Abdul Hadi Awang tu masih paipon dan lalok dengan "Fill Kudha" la... hahaha... dier bukan tau apa yang dier cakapkan... kapla berong lagi tue...  hahaha

Ader paham ka???

5 comments:

  1. Adoyaiii..Ada HATI nak jadi KETUA,Bila diberi tanggungjawab hancur-lunyai dibuatnya.

    DAP Jahat,dapig..Rupa-rupanya Dap masih lagi beri PAS,jadi ketua dlm pemerintahan majority DAP.

    kesihan orang yg selalu menganggap dirinya,groupnya pintar,baik dan berilmu agama yg tinggi.Tapi rupanya.HAMPEHH.MALU WEEEEII.

    ReplyDelete
  2. PAS ni mempunyai ramai pemimpin yang syaitan berupa ulama rupanya. Sah sah parti pengguna agama

    ReplyDelete
  3. tolong la saper undi pasCHAI pikir jenis manusia apa Lobai ni. Hadee Awee jadi PM kaki ponteng, kaki fitnah, maki hamun rakyat. Naikkan harga minyak dan tebang balak ikot suka hati. Ekonomi, BI, Math, Pentadbiran semua fail! Macam ni nak jadi ketua. Jadi kuli pon orang campak masok longkang oi!

    ReplyDelete
  4. Kena scan otak sekali lagi..

    ReplyDelete

  5. W.pun nabi SAW buta huruf tak tau baca KITAB tetapi IQ baginda tggi mulia lg hebat

    Nabi sedia berhujah dan berdebat hatta dgn cendiakawan & ahlulKitab2 Yahudi..

    Nabi SAW sentiasa lurus jujur berani transperecy & terbuka demi sbnr2 KBNARAN

    Begitu juga shbt2 nabi..mrk sprt nabi takde ngaji KITAB pun mcm ahlulKitab2tu

    Sebaliknya ahlulKitab2 Yahudi pulok yg TAKUT berhujah & berdebat dgn nabi & shbt2 nabi yg takde baca KITAB tuu..


    Senario yg sama kini trjd kpd puok wostad2 yg bnyk baca KITAB mcm ahlulKitab Yahudi nun..yg konon2 ada ati mengaku hulormak bahkan mengaku pulok sbg ulormak "PEWARIS" nabi, ttpi amat2 TAKUT sesgt berhujah & berdebat..!?

    Kita pun maklom, 100% puok2 wostad yg berumur 50tahun keatas tu klu dulu amik sijil SRP/LCE gerenti "failed" sbb IQ mrk nih sgt2 ciput lebih2 lg ddlm subjek Maths!
    Depa jd wostad sbb sijil HAFAL drp pondok aje tu!


    Yg BODOH nya adalah kita..sbb,
    -mengapa kita tak FIKIR dan mengkaji level IQ ciput geng2 wostad nih!
    -mengapa bila kita tengok org tu buleh "hafal"jd IMAM dan buleh bungkos mayat kita terus dgn "tolol"nya anggap wostad2 tu hebat!?

    Adakah kita sendiri takleh jd IMAM? hatta lebih baik drp mrk yg ciput IQ tu?
    IMAM=memimpin bukan sja ddlm solat,ttpi berfikir cari IDEA utk slesai problem

    Adakah bungkos/kafan mayat tu kerja susah? tak lulus SRP pom leh buat woi!

    Adakah nak nikah ijab kabul susah sgt? Takleh ker kita buat kerja remeh nih?

    Soalnya..system berFIKIR kita kena berubah, org yg ciput IQ tu memang tak LAYAK langsung utk jd IMAM/pemimpin ddlm sgl kes/isu!

    Org IQ ciput nih memang tak pandai utk selesai MASAALAH!
    Sebaliknya org yg IQ ciput nih sgt2 mudah kena BELI utk buat MASAALAH!!

    ..ingatlah berFIKIR dgn IQ yg mulia lg hebat itu ibarat CAHAYA yg menerangi seluruh kehidupan






    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja