Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 November 2018

Sepenggal Sahaja

Bhai/DeeDee semua...

Dari apa yang gua lihat dan perhatikan... Rasanya tak lama pemerintahan Pakatan Harapan menguasai kerajaan Malaysia..... Dengan apa yang berlaku... Dengan apa yang dibuat... Dengan apa yang dilaksanakan... Rasanya memang tak lama...

Itupun kalu boleh bertahan sepenggal.... silap-silap tak sampai sepenggal penuh...

Tindak tanduk serta polisi Kerajaan Pakatan Harapan tidak memungkinkan mereka akan dapat mengekalkan kuasa diperingkat pusat bagi satu jangkamasa yang lama... Rakyat pula sudah konfiden untuk menukar kerajaan yang memerintah tanpa memberikan masalah...

Persoalannya... Rakyat memang dah tak percaya kepada UMNO.... Tapi.... Nak harapkan kepada PAS rasanya pun payah.... Dalam keadaan jadi Ahli Parlimen pun Abdul Hadi Awang selaku pemimpin utama PAS tak tahu nak membezakan tugas dia sebagai wakil rakyat sampaikan tak hadir Pembentangan Belanjawan 2019 di Parlimen sebab nak handle kuliah dhuha dan solat Jumaat di Rusila dan naik flight ke Luar Negara sebelah malamnya... Sure nanti kalu jadi PM ... Lagi tak ketahuan dia punya planning...

So... Siapa kita nak harapkan??? 

Korang jangan ingat Anwar ibrahim akan mementingkan rakyat... Sebab belum apa-apa dier dah tunduk kepada Raja-Raja Melayu dan Cukong Cina di Hongkong..... Nampak sangat la..... Kes Abrar dulu pon kelaut jadinya...

Hahahaha....

Rakyat Malaysia perlu satu parti baru... Dan pemimpin yang boleh lead Malaysia untuk keberjayaan.... Setakat ni tak ada dan jumpa lagi..... Mampuih...


4 comments:

  1. Sebuah PARTI baru. Tapi tokoh untuk naikkan tu takde. Berapa puluh parti perlu wujud. UMNO hnya perlu tukar kepimpinan dan hentikan provokasi murahan kemelayuan. Parti rasis dah tak laku

    bankami.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Alaaaa.....lantak la anuar ke mahadhir...ke....nak request lagu jgk......kalau tak putus sahabat๐Ÿ˜‰

    ReplyDelete
  3. 22 thaun matde gagal didik amano jadi amanah ngan kuasa
    inilah padahnya
    masa baik nagn matjib
    dia tak peduli pung pasai 1mdb tantoya dll
    bial gaduh dia meracau pasai kes tu
    bila dapat kuasa 1mdb di siasat semula
    kes toya macam tak berminat nak siasat. lembab
    mungkin takut ada pihak lain terlibat kut

    sebelum menang oi bukan main
    kita aakan bongkar sapa suruh bunuh toya
    lani paktan bisuuu

    kalau pru15 kalah pung memang elok
    banyak hal pulak puak tu minta macam macam
    dah nampak besar kapla

    ReplyDelete
  4. Ye lah..pening gak kepala nak fikir ,siapa yg perlu diangkat sebagai pemimpin . Pemuda Bani TAMIM belum muncul lagi. Yang muncul..KICAP TAMIM. ....melayu...melayu... pasal tak ada kicap pun ,boleh batal ekspedisi.....Hehehekikikihahahakahkahkah

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja