Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 November 2018

Bila Pensabotaj Al Maunah Berkata-Kata

Bhai/DeeDee semua...

Bila mangkuk ayun pensabotaj dan pengkhianat Al Maunah ni berkata-kata ... Tiada apa yang dapat diperkatakan melainkan gelak semata-mata jer la.... Hahahaha.....

Satu ja sekadar nak tanya mangkuk ayun ni..... Tak rasa bersalah dan berdosa ka fitnah sama Muhammad Amin sampai dia dihukum mati??

P/S : Kalau SB pun boleh jadi Mufti Perak ..... Takkan lah SB tak boleh jadi orang besar dalam PAS .... Kan.. Kan.. Kan .... Semua ahli Al Maunah kena siasat, dakwa dan hukum (penjara atau mati) tapi mamat mangkuk ayun sorang ni ja tak kena apa-apa ..... Hahahaha 

Oh yer.... Lu orang ader pernah dengar ka Abdul Hadi Awang kena tahan atau siasat atas Akta Hasutan bagi kes Amanat Hadi???


4 comments:

  1. mangkuk nilah yg hasut dn komplot sampai begitu mudah almaunah dpt senjata tentera unifom dll.

    skrng keje dia jahanamkn pas dr dalam. sorang lagi hati2...dr zuhdi dn ninik beduh cia.

    ReplyDelete
  2. Mangkuk ni macamana boleh lepas sedangkan yang lain semua kena dakwa dan dah dihukum? Dia ni dapat pengampunan penuh dari Agung ka? Atau dia dapat "get out of jail" kad dari SB? Dan persoalan yang lagi membingungkan ialah apa kelayakan serta pendidikan dia ada yang melayakkan diri dia diangkat sebagai Ulamak? Dapat ijazah dari Mekah? Madinah? India? Jordan? Atau dapat ijazah dari mimipi yang selalu dia sebut2 tu? Belajar dengan sahabat nabi melalui mimpi? Scroll ijazah pun mungkin hanya dapat dilihat dalam mimpi? Hanya kerana dok sibuk berfantasi berjumpa sahabat2 nabi maka terus diiktiraf sebagai ulamak? What the????

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
  3. kalau amin tak salah pihak pihak yang terlibat
    menjatuh hukuam itu
    tetap ada balasan diakhirat nanti
    mana mau lari

    yang penting bagi orang beriman kehidupan di akhirat bukan dunya
    dunya kecik ramai pakat berebut tu yang tak cukup cukup
    habuan di akhirat banyak besar tapi sikit ynag rebut
    sebab ramai pakat rasa lambat lagi nak mampuih

    mahkamah dunya banyak toyaaaa
    korek korek jaman sapa????

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja