Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 November 2018

Sumbang Untuk Negara?

Bhai/DeeDee semua....

Najib Razak ni dah pekena fill kudha ka? Amik stok ngan sapa? Siapa tokan dia? Abdul Hadi Awang ka? Hahaha.... Lawak siot lar...... Memang lawak bila Najib Razak mintak sedikit ruang untuk menyumbang buat negara Malaysia....



Hahaha.... Nak menyumbang kalu senang jer.... Dedahkan semua maklumat tentang Jho Low... Dan dapatkan balik semua duit 1MDB yang dah kena songlap tu... Dan jugak jangan lupa dedahkan jugak maklumat semuarakan subahat rasuah yang lu dah buat... Termasuk kes Scorpene...

Aper pon... Sumbangan paling bermakna yang patut Najib Razak buat adalah dengan menyerahkan maklumat salahlaku rasuah dan penyalahgunaan kuasa Rosmah Mansor... Tak kisah la kes berkaitan Altantuya ka... Atau kes lain.... 

Hahahahaha....

11 comments:

  1. x mau la kwn awak....kwn ngan najib ngan hadi awang je

    ReplyDelete
  2. can u send me your phone num.....x payah la.nak publish semuanya...ishh dia ni

    ReplyDelete
  3. Salam, lu hutang gua satu artikel, Tajuknya - mengapa Melayu bandar (Shah Alam) menolak PAS sebab jika dilihat senario PRU 14 penolakan Melayu bandar terhadap PAS dan UMNO membolehkan PH menagmbil alih kuasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg anehnya sumer melayu shah alam ( termasuk juga Bangi, Kajang ) cakap kelantan.

      Delete
  4. nak lagu...cepat la

    ReplyDelete
  5. sumbang bukan ngan kuasa jawatan {ini dbayar gaji untuk buat kerja}
    sumbang ngan usaha duit sendiri untuk sesuAtu kebajikan
    mana ajilah kawan crul
    mustahil ajilah tak da maklumat terpeincii
    kes toya ni duk simpan apa lagi
    bungkar la cepat
    kuasa dah ada

    ReplyDelete
  6. Memang lawak, umpama penjajah British dulu yang dok menjajah malaya atas alasan untuk membawa kesejahteraan kpd bangsa melayu. Dua2nya alasan bangang dan najib jelas sekali paling bangang dalam bangsa melayu. Oppps... mungkin gak Najib ni tak sebangang geng lebai yang berpuas hati kena tipu dengan Arul Kanda si penipu 1MDB tu.

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
  7. ada 2 maksud sumbang ni. Yg mana satu?

    ReplyDelete
  8. Alaaaaa....mana lagu saya...awak ni

    ReplyDelete
  9. msg last saya awak yg bc kan

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja