Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 November 2018

Bukan Sebab Apa Pun

Bhai/DeeDee semua...

Siapa yang makan cili Bhut Jolokia, dia lah yang terasa pedasnya sampai nilai 1 juta Scoville Heat Unit.... Hahaha... Peribahasa baru tu bhai..... Itu kalu Bhut Jolokia... Kalu amik California Reaper sure sampai 2 juta nilai unit kepedasan berasaskan Scoville Heat Unit tue.... Hahaha

Eh... Gua bukan nak citer pasai cili... Terutamanya cili burung (bird eye chilies) yang Scoville Heat Unit dier cuma 50 ribu ja.... Atau Cili Merah Cameron yang tak cecah 5000 Scoville Heat Unit..... Tapi gua nak citer pasai Polis Evo 2 .....

Hahaha... Gua memang kaki layan movie.. Cuma kureng sangat la layan citer Melayu.... Baru-baru ni gua layan One Two Jaga dan Paskal .... Dua-dua terbaek... Terbaek dari kategori masing-masing... Sori la pasai gua terlayan citer Munafik 2 kat torrent ... Hahahah.... Sori aaaa.... Bukan taknak support yang ori.. Tapi pasai dah ader kat torrent layan jer la.... Sori aaaa

By the way ....

Kalu ikut trailer filem Polis Evo 2 tu... Gua paham kenapa PAS terasa sangat la konon citer tu menghina Islam.... Sebenarnya filem tu tak menghina pon.. Cuma cara pembawakan watak, pakaian dan roman muka Hasnul Rahmat yang membawak watak Hafsyam Jauhari tu yang resembles seiras Abdul Hadi Awang.... Itu ja... Terutama gaya yang ditanpilkan dalam foto promosi dibawah ini... Gua percaya lu orang boleh cari gambar Abdul Hadi Awang yang lebih kurang sama dari segi angle photoshootnya, roman muka dan gaya pakaian serta serban.



Itu ja sebabnya..... Hahaha... Takda lain takda bukan.... Sori aaa... Ini realiti lar wei...

Betul lah jugak... Patutnya Polis Evo 2 selitkan citer Mappadulung sebagai watak pengganas yang menyonglap duit rakyat... Tapi terlajak cucuk geng Lebai.... Nasib la.... Tapi okeh gak dapat promosi percuma.... Hahaha... Bukan senang bhai nak dapat promosi percuma hari-hari sampai terselit dalam ceramah dan kuliah Maghrib baru-baru ni kat area gua.... Hahaha

22 hb ni..... Agak-agak lu orang lar... Ader tak geng-geng PAS akan berdemo boikot bagai kat depan panggung wayang TGV di MesraMall Kerteh tu... Atau ramai geng PAS yang akan layan citer Polis Evo 2 tue senyap-senyap ja dalam panggung...

Nak bagitau ni... Di Terengganu ni cuma ader 2 ja panggung wayang... Satu di Kerteh... Satu di Kuala Terengganu... kat Kelantan langsung takder.... Maka gua rasa aaa.. Mesti jualan tiket kat dua lokasi ni mencorot sebab ramai orang boikot... Harap pihak pemilik pawagam ni boleh keluarkan laporan berapa banyak jualan tiket di kedua-dua lokasi pawagam yang ader ni... Nak gak kita tau berapa teruknya kuasa boikot PAS ni....

Hahahahaha

3 comments:

  1. Kahkahkah.. PAS parti lebai malang, org ke hulu dia ke hilir, org ke hilir dia ke hulu.. Dulu, kini dan selamanya pembangang.. eh silap, pembangkang.. nasib kau lah lebai.. 90 juta

    ReplyDelete
  2. Maaf ye saya komen tadi kat sini... Blog ni mmg x sesuai utk saya komen..... Saya pun tau awak x suka dgn komen2 saya.... Maaf sgt

    ReplyDelete
  3. dedah aurat mimina konon
    sapa ajar
    dosa minima boleh buat
    macam sial ja bunyinya
    beza ulamk dulu yang berani kerana Allah
    bukan takut gomen n orang ramai arah

    tak tengok pilem tak mati tak jadi satu dosa pung

    penyesat lain yang bahaya depan mata buat buat tak nampak
    bagi ornag ramai galak tengok prog maksiat di tv dll media
    hari hari tak rasa pulak satu dosa besar

    islam baka ramai leka dengan hiburan maksiat

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja