Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 December 2018

Lembaga Hitam Dijadikan Kambing Hitam?

Bhai/DeeDee semua...

Inilah masalahnya bila letakkan orang bukan pada tempatnya... Adoilah.... Benda nih gua dah ulas lama dah... Sejak 1997 lagie... Bilamana pengurusan LUTH (nama lama) lebih menjurus kepada orang politik... Siap ada kuota jemaah haji atas nama politik lagie... Boleh potong queue... Adoilah...



Pada tahun 2000 .... Orang Politik dalam TH pulak buat keputusan bangang terlibat dengan urusan perladangan kelapa sawit di Indonesia.... Bangang kena tipu buta-buta bodoh ja sama macam Khalid Ibrahim bos Guthrie masa buat pelaburan di Indonesia... Gua masa tu tengah berkhidmat dibawah Guthrie di Indonesia... Dan team kami lah yang buktikan tindakan Khalid Ibrahim bos Guthrie tu salah di Indonesia.... Bodoh dan double bodoh...

Nih... Bila lembaga hitam menguasai TH... Benda politik la yang dibuat... Jangan kata yang lembaga hitam ni adalah kambing hitam.... Dier bukan kambing hitam.... Dier memang kambing.. Mengambil peluang untuk kepentingan politik ja... Adoilah...

Pasai itulah TH tak boleh nak bagi dividen lebih dari 8% setahun sejak dari dulu walaupun dana cukuplah besar.., sedangkan entiti lain macam Bank Rakyat, Bank Persatuan atau Lembaga Tabung Angkatan Tentera boleh bagi dividen banyak ... Sampai 15% pun ader... Adoilah.... 



7 comments:

  1. Diharap penulis tidak lagi mencerca kambing hitam atau kambing kambing lain yg seangkatannya. Sesungguhnya kesatuan kambing malaysia tidak mahu disamakan dengan lembaga tersebut. Harap maklum.

    Kalau penulis masih berdegil, jumpa court. Kahkah

    ReplyDelete
  2. Penyokong ketuanan melayu dan lebai tak mahu pula buat rally bantah penyelewangan oleh ahli politik parti mrk spt yg berlaku di TH (dan jgn lupa 1mdb). Sebab itu melayu akan kena tipu selama2nya oleh 'pemimpin penyangak' mrk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rela ditipu Melayu hidup dan mati daripada ditipu bangsa lain.

      Itulah Melayu.

      Delete
  3. Walaupun lembaga itu hitam. Gigi tetap putih.

    ReplyDelete
  4. ala jaman sapa ni semua mula jadi
    itulah jaman cilako
    jaman pm22 berlarutan sampai la pm6 tak ngam pm7
    tu pung nasib baik jadi le4mac
    kalau tidak sampai lani
    budaya tong taik dikatakan wangi
    tak boleh diharap

    ReplyDelete
  5. aku nama melayu jer suruh terejun loji taik pun aku buat...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja