Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 April 2020

Banyak Syarikat Bakal Bankrap

Bhai/DeeDee semua...

Berdasarkan sentimen dan keadaan semasa... banyak syarikat bakal bankrap .... bilamana pemilik syarikat dah tak tahu bagaimana nak cover kos-kos semua dalam keadaan PKP yang berlanjutan...

Gaji pekerja kena dibayar... sewa dan pinjaman tetap kena bayar... bil utiliti semua kena bayar... pembekal perlu dibayar....

Tapi income baru tiada.... produksi terhenti... semua kena keluar kos...

Last-last... baik bakar je kilang atau pejabat... boleh gak claim Insuran...

Huhuhu

2 comments:

  1. manusia bnyak ingkar perintah Allah
    tapi Allah bagi juga rezeki tak henti henti
    Allah bagi sikit bala dah mula tak tentu hala
    ynag sakit ynag mati Allah dah tentukan
    sebabnya lain lain

    Dialah Yang menciptakan kamu dari tanah, sesudah itu ditentukannya ajal (kematianmu), dan ada lagi suatu ajal yang ditentukan (untuk berbangkit) yang ada pada sisi-Nya (yang Dia sendirilah mengetahuinya), kemudian kamu masih ragu-ragu (tentang berbangkit itu).

    muflis didunia pun siksa apalagi muflis di akhirat
    lagi amat rugi

    kerajaan dunia banyak ingakr perintah kerajaan Allah
    wabak kuman digeruni wabak maksiat tak dipeduli
    wabak maksiat tak da pulak pencegahan bersungguh
    banyak tangguh tangguh

    Dan apakah mereka tidak memperhatikan kerajaan langit dan bumi dan segala sesuatu yang diciptakan Allah, dan kemungkinan telah dekatnya kebinasaan mereka?
    Maka kepada berita manakah lagi mereka akan beriman selain kepada Al Qur'an itu?

    ReplyDelete
  2. Adakah ramai melayu akan hilang kerja? Kerajaan melayu mesti proaktif dan cepat bertindak

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1