Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 April 2020

Maaflah Ya...

Bhai/DeeDee semua...

Petang nih gua terkesan sikit bila dapat berita yang mengatakan bahawa Duta Khas Malaysia ke Timur Tengah telah mengeluarkan cadangan agar Anggota Tentera Malaysia di hantar ke Myanmar untuk misi Rohingya...

Pada gua... Duta Khas Malaysia ke Timur Tengah nih nampaknya tidak tahu apa itu fungsi Duta... Adoilah...

Dia ingat untuk mengaturgerak ATM ke Myanmar itu adalah satu perkara mudah... Atas alasan Menteri Pertahanan ada kuasa untuk berbuat sedemikian.

Tapi dia lupa bahawa ATM adalah dibawah kuasa YDP Agong.... dan setiap aturgerak ketenteraan perlulah mendapat perkenan (consent) dari YDP Agong.... dan perkara mengaturgerak ATM ini bukanlah satu perkara main-main... Menteri Pertahanan tidak boleh memandai-mandai dalam perkara ini...

Ianya adalah kerana setiap misi aturgerak ATM ke negara asing ini boleh dengan mudah ditakrifkan sebagai "Act Of War" oleh negara asing tersebut.... Dan ini mengundang risiko keselamatan tempatan dan serantau.... Konflik boleh ujud....

So nasihat gua kepada Duta Khas Malaysia ke Timur Tengah nih... sila belajar dulu sebelum membuat kenyataan bodoh macam ni... Harap maklum... Patut banyak makan makanan laut tu boleh jadi bijak.... rupanya makin bodoh.

6 comments:

  1. Kejap lagi akan ada seorang hamba Allah ni yg akan beri komen..

    Komen dia mesti akan selitkan ayat Quran tanpa disebut 'nama ayat & nombor ayat'..

    Dah ditegur pun masih buat juga..

    Menyebut ayat Quran tanpa dinyatakan 'nama ayat & nombor ayat' adalah satu bentuk kezaliman & amatlah berdosa..

    Ikut suka awak lah boss...sendiri buat dosa, sendiri yg tanggung..

    ReplyDelete
  2. dia ingat macam nak aturgerak unit amal kot

    ReplyDelete
  3. Elok nya duta khas ke timur tengah ni pi jadi duta khas rohingya jer.. lagi baguih

    ReplyDelete
  4. Another Bank Set To Crash Over 1MDB
    28 April 2020 - New York Times (mmm hate@slander campainge start again.. lol)

    (Fitnah 1MDB recycle balik semula, trend fitnah yang usang lusui direcycle semula lepas ni Straits Times Singapork@ (Centre Slender of Malaysia) akan sahut menyahut dengan Wall Street Journal, Panama News, Soros News,India News, CNN, CNBC, Aljezeera, Loshoto News, Myanmar News, Malawi News, Zambia News dan segala macam news akan di canang oleh PH dan otai & walaun RBA pun mainkan berita 1MDB semula ... biasa lah sang fitnah tetap dengan berita fitnah jijik nya utk jatuhkan imej dan repitasi kerajaan baru Malaysia.... mudah dibaca ' game' walaun unta PH ni..)

    Some Malaysians might need reminding that the rest of the world regards 1MDB as one of the world’s greatest recent scandals and biggest theft of all time, given the repetitive ‘alternative facts’ promoted by chief perpetrator, Najib Razak.

    Today it emerged in the "New York Times" that Falcon Bank, owned previously by the Abu Dhabi sovereign wealth fund IPIC/Aabar (now absorbed by Mubadala) looks set to lose its banking licence from the Swiss financial authority FINMA.... bla.. bla.. blaa.. blahh.. lepas ni sahut menyahut pukul canang berita doonia pasal 1MDB seluruh Malaysia semola... alahaiii..

    Bila Sang Fitnah mulakan tarian fitnah walaun unta RBA pun turut menari bersama... udah udah la tuuuhh rumah kata pergi, kubo kata mari..!!

    ReplyDelete
  5. Sesungguhnya orang-orang mukmin adalah bersaudara karena itu damaikanlah antara kedua saudaramu dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu mendapat rahmat.

    dunia islam macam buih itu pasai musuh islam tarak takut
    asek takut memanjang
    idup nak senang saja tak mau berjuang
    tak mau bersatu sesama islam suak bersatu ngan musuh

    Nabi tegak islam ngan berjuang bukan duk saja berangan
    persidangan sana sini pasai islam
    habok pun tarak

    umat islam terus dimamah belum lumat lagi
    saudara islam kita ditindas di sana tapi orang burma
    kita biar masuk negara kita

    negara islam kaya kaya tengok saja atau tak tahu hal ini
    pbb ynag dibangga sangat tu mana dia

    ReplyDelete
  6. Dari berita TV3 kisah rumah rakyat PRIMA terbengkalai di Port Dickson... mana wakil rakyat dan ahlul Parlimen Port Dickson...

    Dari berita yang tular di media sosial Ahli Parlimen Port Dickson didapat selalu ber FB di media sosial sedangkan rungutan penduduk pembeli di Port Dickson Residensi tidak di pedulikan oleh ahli Parlimen Port Dickson tersebut..!!

    "Setakat ber FB setiap masa babi dikandang mati kebulur tak makan" - skian Karam Sink menyiarkan

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1