Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 April 2020

Makin Celaru Makin Keliru

Bhai/DeeDee semua..

Gua gelak jer biler gua perhatikan beberapa tindakan para Menteri Kabinet Malaysia semasa wabak Covid-19 nih menyerang Malaysia...

Tindakan para Menteri Kabinet Malaysia nampak macam tenggelam punca... makin celaru.. makin keliru... semua yang dipegang dan diambil tahu macam tak kena je... Buat itu salah... buat ini salah... ini semua bukan sebab apa... bukan sebab mereka tiada skill atau apa-apa...

Tapi ini semua adalah ujian dari Allah Taala kepada mereka... atas sebab pecah amanah terhadap kepercayaan rakyat.... dan sikap mereka yang melacurkan demokrasi berperlembagaan di Malaysia...

Mereka ingat hanya suara mereka sahaja yang patut didengari... walhal sepatutnya .. suara para pengundi adalah yang sepatutnya.... sebab mereka diundi oleh masyarakat ..

Itulah ujian yang maha besar yang Allah Taala berikan kepada mereka...

so... patutnya mereka mengambil iktibar....

7 comments:

  1. Brother you tak nak ulas ker pasal kohilal lingkup, atau you nak nak tengok jer mp lebai dan sekutu lebai mengisasamadkan glc

    ReplyDelete
  2. Bagi pak lebai..bohong dan khianat dibolehkan utk selamatkan islam....

    Ramai org islam x tahu perkara ni...tapi dgn syarat Pak lebai jer yg dibolehkan ...puak puak lain x bole..

    ReplyDelete
  3. Yg terbaru, menteri gunting rambut...... ha ha ha Pastu server pula crash. Serba tak kena. Ambik ko, tamak sangat kuasa

    ReplyDelete
  4. Belajarlah Dari Keangkuhan Singapura (Pusat Fitnah Malaysia@Cente Slander of Malaysia)

    Dr Idham Menteru Kesihatan Malaydis terkejut bila hari ini Dr Dzul (Singapura kiblat PH) dilaporkan berkata kerajaan patut buat ujian antibodi COVID-19 (serological test) besar-besaran dan bukannya memanjangkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) [1].

    Agresif sungguh serangan kumpulan pro PH terhadap PN. Read bean army mereka sudah kembalikah? ‘Dr, Dr’ mereka muncul lagi. Pantang tersilap sikit, habis dibalun. Menteri air suam lah menteri mewa, menteri doraemon lah dan muncul pula menteri tik tok.

    Saya tak boleh bayang kalau dia masih lagi Menteri Kesihatan ber PM kan Tun dan TPM seorang doktor. Hancur jahanam Malaysia

    Dr Dzul, nasihat saya belajarlah daripada keangkuhan Singapura@CSM (Centre Slander of Malaysia). Ketika kita mula melakukan PKP, Singapura negara terawal mengkritik kita.

    Biasa lah kerajaan PH kiblat centre PH ialah Singapura@CSM (Pusat Fitnah Malaysia)
    Mereka melakukan 72,680 pengujian setakat 7 April 2020. Atau nisbah 12,250 pengujian per sejuta penduduk paling tinggi di dunia.

    Tetapi Singapura silap. Mereka gagal mengambil kira faktor luar jangka. Contohnya 88% pesakit COVID-19 sebenarnya tiada simptom / mempunyai simptom minimum. Tetapi masih mempunyai potensi menyebarkan virus kepada orang lain.

    Singapura rebah. Kes positif tiada tanda turun. Kadar kesembuhan mereka adalah 23.7%, lebih rendah daripada kita yang mencatat 44%. Akhirnya Singapura terpaksa mengalah dan mengisytiharkan lockdown (mereka panggil Circuit Breaker) bermula 7 April

    Tetapi sudah terlambat. Singapura menyesal. Lawrence Wong, Menteri Pembangunan Negara mereka mengatakan, "Jika saya tahu virus ini boleh merebak dengan cepat, saya akan melakukan tindakan yang berbeza (ujian besar-besaran dan amalan social distancing sahaja)"

    Usaha dan inisiatif terutama oleh pasukan Menteri 'Air Masak' Dr Adham Baba telah berjaya memastikan negara kita bersedia untuk pandemik yang lebih serius

    Kerjasama Kementerian Pengajian Tinggi Menteri 'Tik Tok' dan MOSTI pada akhir Mac membolehkan 10 makmal tambahan digunakan bagi pengujian.

    Itulah jasa Menteri Air Suam & Tik Tok tu Dr Dzul..!!

    Ingatlah. Jangan dipandang sangat kehebatan negara luar. PH ni banyak fake degree dan mereka jadikan Singapura adalah kiblat fitnah Malaysia.

    Banggalah dengan negaramu sendiri. Yakinlah dengan bakat tanah air mu ini.
    Hanya dengan itu perang ini akan kita menangi. Lawan PH dengan fakta bukan fitnah jijik. [ Dulu lagi aku pesan kerajaan yg lahir dari sentimen fitnah jijik tak kekal lama. Alhamdulillah bertahan 22 bulan tumbang..!]

    Setakat gebang di FB tak menyumbang apa apa, baik kau diam bangang..!!

    Kalau Nak Jadi Bodoh & Kena Kencing Sekali Lagi Sokong PH...

    saya ulanggg..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu nak jd PNipu sokonglah PN! Setakat ni 'kejayaan' kita ada lah atas usaha dan inisiatif KP KKM,Dr Hisham. Dunia pun iktiraf. Bukan menteri air suam atau doramen atau gunting rambut. Sama juga mcm usa. Rakyatnya lebih percaya dr fauci drp PNipu trump. Get your facts right. Nak tipu orang kampong boleh la

      Delete
  5. ingatan serta amaran untuk ismail sabri yaakob. JANGAN SAMPAI RAKYAT ANGKAT SENJATA DAN HAPUSKAN KERAJAAN PINTU BELAKANG YANG HARAM TERSEBUT!!! Kami tak peduli covid 19 atau apa pun. Jangan hanya pandai nak tangkap dan dakwa di mahkamah! Kesabaran kami ada hadnya! Ingat baik-baik sabri!!!

    ReplyDelete
  6. kira bala ni cukup ringan jika nak banding ngan kerja maksiat manusia
    di bumi milik Allah ni
    hari hari duk kira orang mati
    Allah dah tentukan setiap hari berapa orang malaikat mesti cabut ruh
    manusia terkial kial duk kira
    Hai jiwa yang tenang.
    Kembalilah kepada Tuhanmu dengan hati yang puas lagi diridai-Nya.
    Maka masuklah ke dalam jemaah hamba-hamba-Ku,
    dan masuklah ke dalam syurga-Ku.

    pakar kesihatan dunia hnaya tau melalak ngan berbagai idea
    bila setiap kali Allah bagi bala

    Tiada yang dapat memberi syafaat di sisi Allah tanpa izin-Nya.
    Allah mengetahui apa-apa yang di hadapan mereka dan di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui apa-apa dari ilmu Allah melainkan apa yang dikehendaki-Nya.

    lemahnya mansuia tapi kuat ingkar perintah Allah

    bila Allah timpakan bala ramai jadi mog (macam orang gila)

    kat dunia ni ada puak saintoloji
    tak percaya adanya tuhan hanya percaya teori sains
    ynag syoknya bila dihujah balik adanya tuhan puak ni pun jadi ngok
    cuma hnaya kerna nak jaga maruah ego maka depa tetap tolak
    walau pun tau kebenaran ynag dihujah
    macam piruan jugak tau kebenaran ynag dibawa olih Nabi Musa
    tapi sombong punya pasai
    piraun ngaku dia tuhan tapi tak kan ngan Nabi Musa pun tak leh lawan
    rakyanya terpukau tak terpikir macam mana piraun yang ngaku tuhan
    kena mintak tolong ahli sihir untuk lawan Nabi Musa
    tuhan apa ke bondo
    boddo sampai mampuih

    lani main 2minggu 2minggu
    kita tunggu
    kedai it belum buka lagi jika ada barang rosak mau beli
    kat mana pulak
    rumah jiran ambo ada masaalah letrik rumahnya gelap takleh online
    dia kata dah talipon tnb
    tapi dimaklumkan depa tak leh buat apa
    aiyo manyak susah lagu ni

    kalau kat rumah orang busat busat jika terputus bekalan letrik
    adakah jawapan macam ni jugak

    kalau kita bela burung dalam sangkar wajib kita
    jaga keperluan nya
    jika kita buat naya kat burung tu
    maka kita akan dibalas disana nanti
    awas jnagan suka buat dzolim

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1