Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 April 2020

Nampaknya Perang Tak Tunggu PRU15

Bhai/DeeDee semua...

Kita semua tau yang ramai pimpinan utama UMNO tak dilantik menjawat apa-apa jawatan penting dalam Kerajaan Perikatan Nasional... Antara yang tak dilantik adalah Naib Presiden UMNO ,,, malah Presiden UMNO pun tidak dilantik...

Anggota Majlis Tertinggi UMNO pon tidak mendapat tempat dalam Kerajaan Perikatan Nasional...

Apa yang Muhyiddin Yassin buat adalah dengan memberikan banyak tempat kepada PAS ..... PAS nampaknya berjaya meletakkan orang-orang nya dalam beberapa tempat strategik... malah Presiden PAS pun juga mendapat laba atas kebersamaan mereka dengan Muhyiddin Yassin... sehingga dilantik menjadi Duta Khas ke Timur Tengah yang nampaknya beribu-pejabat di Putrajaya sahaja...

Hahaha...

Semalam Zahid Hamidi telah bising... telah suarakan ketidakpuasan hatinya .... ini semua disebabkan desakan dari kepimpinan UMNO Sabah yang juga tidak mendapat apa-apa tempat dalam Kerajaan Perikatan Nasional....

Jadi... nampaknya perang memang tak tunggu PRU15.... hehehe... bila-bila masa jer akan pecah perang nih... dan gua nampak pecah perang nih adalah pada 18 Mei 2020 ... bilamana dijadualkan ada sesi sidang Parlimen ....

Masa tu memang akan ader yang kena sailang dan tibai.... Hahahaha

Kita nantikan jer la.... hahahaha

4 comments:

  1. Muhyiddin cuma ikut taktik mentor dia, Atok. Pecah dan perintah. Sementara itu lepaskan sianjing semburit utk pecahbelahkan umno, sbgmana dia pecahbelahkan pkr, dengan mendapat redha Atok. Atoklah sebenarnya penasihat kerajaan PN. Jgn percaya wayang kulit dia. Tunggu dan lihat umno dijahanamkan oleh geng muhyiddin/azmin sehingga mrk tak jadi threat(bahaya) kpd mrk

    ReplyDelete
  2. Perang betul ke acah2 gaduh2 manja? bukan boleh percaya sgt politician di m'sia nih.
    TunM pun mcm tak der komen apa2 pun, diam2 ubi berisikah??...

    ReplyDelete
  3. itu perang sikit saja
    perang masaalah ekonomi lepas bala ni lagi terok mau mai
    bala n manusia berpisah tiada

    ReplyDelete
  4. Jgn perang melulu. Ambil dulu tindakan kpd menteri yg x ikut pkp. Menteri yg x ikut penjarakkan 1 meter. Menteri yg buat party birthday dan makan2 kenduri.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1