Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 April 2020

Satu Malaysia Kena April Fool

Bhai/DeeDee semua...

Hari nih 1 April 2020 ...

Biasa hari ni digelar hari April Fool..... dan nampaknya satu Malaysia dah kena April Fool ..... bilamana Muhyiddin Yassin selaku PM Malaysia telah mengumumkan pengeluaran wang dari Akaun 2 KWSP boleh dikeluarkan pada 1 April 2020

Hahaha...

Pejabat KWSP semua tutup sempena #PKP .... Akses online jadi jem ... langsung tak dapat masuk...  bukan semua orang pulak tue ader i-Akaun i-Lestari...

Pening....

Yang kesian adalah yang takder komputer dan telefon selular... diorang dapat info dalam akhbar dan tv serta radio.... bila datang pejabat KWSP.... tutup...

Kalau Bank Komersial pun masih boleh buka kaunter.....takkan lah KWSP tak boleh nak buka???

Pelik....

1 comment:

  1. ramai orang dah mula sakit jiwaaa
    berapa bnyak mau jual online berapa lama
    kalau barangan makin berkurangan
    ada kes
    mau masuk pasaraya pun kena ujikuman 2 kali
    nasib baik masa keluar tak diuji lagi

    pembekal alatan ubatan kesihatan duk buat asil
    ramai orang yang dah mula kurang asil

    topeng pun maseh belum ada stok ynag cukup
    Allah bagi sikit ketakutan manusia ada ynag
    mula nak sasau

    Sesungguhnya Kami telah menempatkan kamu sekalian di muka bumi dan Kami adakan bagimu di muka bumi itu (sumber) penghidupan.
    Amat sedikitlah kamu bersyukur.

    ya Allah memang benar tak ramai yang bersyukur
    tapi ramai yang kupur

    lani ramai yang menggelupur

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1