Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 December 2011

Bersediakah Kita Kalau...

Bhai... 30 Disember aderlah Jumaat terakhir untuk tahun 2011 nih.... Aper signifikannyer hari Jumaat nih selain daripada solat Jumaat.... cuba lu cek tengok samer...

Jumaat biasanyer akan ader mesyuarat Kabinet Kerajaan Malaysia.... selama nih... selepas jer mesyuarat Kabinet... mesti ader benda yang akan diperbuat oleh Kerajaan Malaysia... Contoh... hari Jumaat jugak biasanyer Kerajaan Malaysia akan membentangkan belanjawan negara (bajet)..

Dan hari Jumaat jugak biasanyer Kerajaan Malaysia melalui beberapa Perdana Menteri sebelum nih akan membuat satu pengumuman besar... Pengumuman pembubaran Kabinet dan Parlimen... selama nih tak pernah lagi Kerajaan Malaysia membubarkan Parlimen pada hari Isnin ker... Selasa ker... Rabu ker.... tapi... mesti hari Jumaat...

So... kalu la Najib Razak umumkan pembubaran Parlimen pada 30 Disember 2011 nih yang bersamaan dengan hari Jumaat.... mmm... dengan itu Pilihanraya UMUM ke 13 mesti diperbuat dalam tempoh 60 hari atau kurang daripada tarikh pembubaran Parlimen.

PRU 13 nih gua berani jamin akan memperlihatkan tempoh berkempen paling minima... Gua saspek cuma 3 hari jer.... so... kalu la jadik camnie... Kemungkinan besar gua saspek PRU13 akan dibuat pada pertengahan bulan 1 atau awal bulan 2... dan mostly akan dibuat pada hari Sabtu yang mana tidak akan mengganggu persekolahan dimana semua dewan sekolah dan fasiliti lain mudah dan boleh digunakan.

Persoalan gua.... bersediakah kita kalau... PRU 13 nih dibuat pada bulan 1.... gua nampak macam tak bersedia langsung... terutama sekali dengan PAS yang gua tak nampak bersedia dengan seriusnya...

Kalau 4 negeri yang dibawah Pakatan Rakyat buat kerja giler plak... dimana depa nak buat pilihanraya negeri depa berasing-asing sendiri-sendiri... lagi la masak... nak mampus... kata la bulan 2 Pulang Pinang buat Plihan Raya Negeri... Bulan 3 Selangor... Bulan 4 Kelantan dan Bulan 5 Kedah....

Mampuih.,, maser nih .. semua setan-setan UMNO/BN akan ader peluang berkampung beramai-ramai disetiap Pilihan Raya Negeri..... giler macam nioh... susah la Pakatan Rakyat nak menang....

Lain la kalu semua Pilihan Raya Negeri yang dibawah kuasa Pakatan Rakyat buat PRU pada tarikh serentak.,,, kalu itu macam.... baruler senang.... kalu tak... mampuih kering la jawabnyer...

Jadik.. berbalik kepada persoalan gua tadi..... bersediakah kita kalau ....

3 comments:

  1. orang UMNO akan berkampung di sesuatu DUN kalau mereka dapat upah dan elaun percuma yang rasanya dapat menampung hidup selama 2 bulan akan datang. Manakala penyokong PR akan pergi atas desakan semangat ingin menghancurkan parti korupsi UMNO tanpa banyak prasarana disediakan. Mana yang lebih baik sokongan mereka?

    ReplyDelete
  2. Salam C++,

    Gua rasa tinggal 2+1 negeri saja untuk PR lepas PRU13 nanti... Penang & Kelate saja. Tu kes paling teruk.

    Wilayah Persekutuan, KL semua tu macam 1 negeri tapi haram ada kuasa apa pun kecuali sebagai boleh MP. Kawasan bandar besar yg pola penduduk & pengundinya agak serata tu memang PR boleh menten menang. Sebab undi Cina masih solid 80% ke DAP... Kalau letak PAS ker PKR pun depa sokong.

    Kawasan Melayu kampung & hutan jangan harap la menang apa... memang lubuk UMno. Melainkan miracle happens, seperti orang UMno sendiri kat sana tak mahu menangkan calon depa... tu boleh jadi.

    Pentadbiran Penang & gaya DAP urus-tadbir negeri & isu semasa agak baik acceptable to many! Kedah hanya 50-50 sebab depa tak ada cutting edge/ advantage untuk kata depa dah buat terbaik untuk rakyat. Tu pasal dcepa boleh lingkup kali ni... mungkin jugak menang tapi tipis, simple majority saja kot.

    Menang kalah PR tu PRU dah adat la in this mind game... kita sendiri kena gak terus kayuh for a better future!

    ReplyDelete
  3. Bhai 1Crony...

    Hahaha... memang sohih selama nih pon puak-puak UMNO/BN kebuloq RM .. kalu takder RM jangan mimpi la nak buat gerak kerja... Tapi.. masalahnyer depa memang banyak RM.. yang duit kiter pon depa rembat bagi kat puak depa...

    Bhai Hanz..

    Gua stuju ngan pandangan lu... betul tue.. gua memang nampak bahawa Kedah memang awal ghuyup (kena rembat kat UMNO/BN)...

    Kelantan tinggal sipi-sipi jer... Selangor... errr.. cuak jugak...

    Masalah utama la nih... gerak kerja dalam Pakatan Rakyat masih lagi disabotaj oleh orang dalam... susah la macam nih..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja