Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 December 2011

Mission Impossible - Ghost Protocol

Hahaha.... Gua tak sangka la.... macam tau-tau jer aper yang nak berlaku di Malaysia pada 2012... makanyer pihak Hollywood telah pun siapkan citer baru lakonan Tom Cruise ... iaitu Mission Impossible - Ghost Protocol ...

Hahaha... yer la... 2012 nih InsyaAllah akan ader Pilihanraya Umum Ke 13... Nombor 13 nih banyak orang tak berapa suka... depa kata nombor sui (nombor tak bagoosh)... hahaha... kira macam nombor celaka la... hahaha

Jadinyer... Gua rasa aaa.. Pihak Hollywood sebenarnya berniat menempelak Malaysia dengan adernyer tajuk filem Mission Impossibe - Ghost Protocol... hahaha...

Mana taknyer... Kerajaan Malaysia yang dikuasai oleh Barisan Nasional sekarang nih dah bersedia untuk buat macam-macam cara, teknik dan taktik untuk memenangi PRU13 nih... yang paling utama sekali adalah dengan mengadakan pengundi hantu...

Jadi... sekarang nih... Barisan Nasional sedang bersedia untuk melakukan satu "Misi Mustahil - Pengundi Hantu" yang pada gua memang sinonim dengan tajuk filem Mission Impossible - Ghost Protocol ... hahaha

Kiranyer memang PRU13 nih boleh dikira satu Misi Mustahil (Mission Impossible) untuk BN mengekalkan kuasa tanpa bantuan pengundi hantu (Ghost).... hahaha

So... agak-agaknyer siapa yang akan jadi Tom Cruise (Agent Ethan Hawk) dalam Misi Mustahil - Pengundi Hantu pada PRU13 akan datang nih dalam membantu UMNO/BN untuk terus mengekalkan talian hayat kuasanya.... aderkah calon-calonnyer seperti yang tersenarai dibawah ini?

Calon-Calonnya:

1. Hj Haji
2. Harun Din
3. Mustafa Ali
4. Hassan Ali
5. Nasharudin Mat Isa
6. Mr X (gua ader namanyer.. cuma takmo nak dedahkan awal-awal)
7. Mr Y (gua ader namanyer.. cuma takmo nak dedahkan awal-awal)

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja