Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 December 2011

Sembilan Dewa

Bab-bab dewa nih sebenarnya gua dah maleh nak sentuh... tapi rasanyer macam perlu jer gua sentuh gak benda nih... Dewa-Dewa nih mengarut jer...

Depa dok rasa depa maksum... depa gak dok rasa yang depa hebat...
Depa gak dok rasa yang depa nih macam dapat watikah direct dari Allah... jadi depa terasa besar..

Malah depa sentiasa rasa semua makhluk mesti ikut cakap depa dan respect depa... walaupun depa memang mangkuk...

Dewa-Dewa nih selalu dok cakap pasai menjadi Ketua Agama... dewa-dewa nih sebenarnya tak lebih dari badut yang mengarut dan perasan best... Hidup depa... makan minum depa... hobi depa... semuanya makhluk kena sponsor.... tapi.... adernyer Dewa-Dewa nih bukanlah ader beri kesan baik pon pada makhluk...

Dewa-Dewa nih mahukan semua makhluk hormat depa... tapi ... tak nampak satu aper pon keuntungan yang depa boleh bagi kepada makhluk.... mengabihkan boreh ader la....

So.. sembilan dewa nih.... hahaha... sekali-sekala lantik sesama depa saper yang akan jadi ketua dewa.... hahaha ... tapi lantikan bukan atas dasar merit.. semuanyer ikut sedap hati dewa-dewa nih... kalu ader sembilan dewa yang bengong.... hasilnyer.. akan dapat satu ketua dewa yang bengong gak...

Kalu ader sembilan dewa jenis bisu, buta dan tuli.... hasilnyer akan dapat satu ketua dewa yang bisu, buta dan tuli gak..... hahaha... tak lebih dari itu.. dan tak kurang dari itu... hahaha

Kalu dah dapat satu ketua dewa yang bisu, buta dan tuli .... aper la yang dapat diharapkan oleh makhluk.... hancuss la... makhluk akan dapat ketua dewa yang bisu, buta dan tuli gak.... hahaha... tak lebih dan tak kurang....

Hahahaha..... dewa..... dewa.... itulah satu senario yang tak dapat tidak makhluk terpaksa telan... nak buat camana..... karut....

2 comments:

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja