Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 November 2014

Selamat Jalan PERWAJA

Bhai/DeeDee semua...

Jiran belakang rumah gua ader dua keluarga yang kedua-dua suami isteri kerja di PERWAJA... Diorang berharap PERWAJA akan start balik seperti dijanjikan pada 19 Nov 2014 nih... sebab itu hari dikhabarkan kilang akan beroperasi semula pada 19 November 2014 ...... 

Tapi...

Tapi nampak gayanyer mereka akan menganggur dan pastinya akan lebih suffer... Adoyai.... Habis dah legasi PERWAJA... Selamat Jalan PERWAJA ... beribu bekas kakitangan PERWAJA STEEL SDN BHD kini menganggur dan ini memberikan masalah kepada sosial masyarakat setempat di Kemaman, Terengganu.

Vendor kepada PERWAJA juga ramai yang menghadapi masalah untuk mendapatkan payment terakhir daripada PERWAJA STEEL .....  Ini insiden berangkai... ramai yang terlibat... seumpama jatuhnya susunan domino.....


.... Aiyo


5 comments:

  1. Walau pun satu tragedy kpd yg terlibat, ia menjadi bukti Kerajaan betul dengan dakwaan bahawa GST tidak akan menyusahkan rakyat. Apabila menganggur nanti, mereka terlibat TIDAK akan terkesan dengan pelaksanaan GST, kerana tidak perlu membayarnya oleh ketiadaan wang untuk berbelanja. Satu langkah bijak untuk mengelakkan pemBAZIRAN ?

    ReplyDelete
  2. takde ditawarkan VSS ke? perwaja steel syarikat besar kot...

    ReplyDelete
  3. rocky the great brown unused dick says: boley Tanya kerja kat Perangsang atau kat NFC.. busuk2 pun boley ikhtiar kat Kikikerjakahwin...

    ReplyDelete
  4. simpati untuk mereka yang terlibat dengan bahana kecurangan sekelompok manusia

    ReplyDelete
  5. Bukankah PEWAJA ni projek legasi madey kutty, kenapa dia tak minta kroninya syed moktar beli PEWAJA? Legasi madey banyak yg menyusahkan rakyat spt penswastaan, proton, pewaja, plus dll. Pendek kata tujuh keturunan madey tak habis makan atas derita rakyat tanggung..............

    madey mahu memiliki segala harta rakyat sebagai warisan keturunannya dan kroninya.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja