Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 September 2017

Kenapa Gua Tak Mungkin Undi HARAPAN?

Bhai/DeeDee semua...

Undi adalah rahsia (katanya lah)... dan dulu gua tak pernah missed undi DAP (pasai kawasan mengundi gua calon Parlimennya adalah MCA lawan DAP)... dan gua tak missed jugak undi PAS (pasai untuk DUN calonnya adalah UMNO/BN lawan PAS)...

Biler gua tukar pusat mengundi.... gua undi PAS (Parlimen dan DUN) ..... tapi kali ni.... pada PRU14.... hampir pasti gua akan mengundi UMNO/BN.... itupon kalu jadi la....

Hahaha.... Kenapa gua tak mungkin undi HARAPAN? Kenapa gua tak mungkin undi PAS?

Ini jawapannya.... 

Bagi HARAPAN... bakal calon yang nampaknya akan diketengahkan di kawasan gua adalah spesis calon "tumpang tui" ... jenis yang nak kuasa dan jawatan... bukan spesis yang nak berkhidmat pada masyarakat... malah spesis ini lah yang selalu sama ader mudah dibeli atau mudah membeli... spesis rambang mata dengan duit dan kuasa... Maaf cakap lah...

Bagi PAS pulak... bakal calon yang nampaknya akan diketengahkan adalah spesis "sembang lebat" atas pentas ceramah dan kuliah... spesis kurang khidmat pada masyarakat... spesis kuat melebelkan sesama manusia... spesis pijak semut tak mati... dan spesis susah nak huloq sen tapi kebuloq duit ceramah dan kuliah...

Lagi satu... kedua-dua calon HARAPAN dan PAS ni gua nampak lebih kepada kebuloq jawatan... takder future kalu gua undi depa berdua nih....

Kalu gua undi UMNO/BN... bakal calon terbukti memang kaki kencing rakyat, kaki rasuah (belakang tabir guna proksi), kaki betina, kaki kebas tanah, kaki kebas dana kerajaan dan kaki sabotaj.... jadi setan ni dah memang dikenalpasti... setan noted...

Oleh itu ...... gua takder pilihan lain selain dari gua mencalonkan diri gua untuk kerusi Parlimen dan DUN bagi kawasan gua.... dan gua akan gunakan lambang DUIT sebagai logo calon....

Gua akan jadi calon BEBAS berlogo DUIT .... Siapa nak duit marilah undi gua... 

Hahaha....

Mauduitkah !!!
Mauduitkah !!!
Mauduitkah !!!

3 comments:

  1. ada logik ada akal. aku plak kat kertas undi tu mesti lukis gambo bila calon calon bukan selera aku. undi aku masuk bakul sampa undi rosak. sebab malas-yia da rosak dari dolu

    ReplyDelete
  2. Someone said I mata duitan....so I vote U la.....HB

    ReplyDelete
  3. Mung jangang harap undi aku la natang.. aku akan undi Pas hok milik peribadi ayoh chik-chik kechik keboom boom boom boom bunyi lagu...chik-chik kechik keboom boom boom boom pi mampus sama Menopos.. HAHAHA!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja