Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 September 2017

Thoharah Dobi

Bhai/DeeDee semua...

Satu part memang gua stuju pengusaha kedai dobi ni buat macam ni... tapi...



Tapi... sebenarnya tindakan ini melampaui batas... Islam tidak menjumudkan... Islam itu tidak membentuk satu persekitaran "dalam akuarium"...

Kalu betullah pengusaha kedai dobi ini mengutamakan Thoharah pada tahap "dewa jalan duta" nih.... maka patut dier ni tak boleh terima duit kertas atau syiling... sebab tahap Thoharahnya wang kertas dan duit syiling ini tidak dapat dipastikan...

Mungkin wang kertas itu terkena basah jualan daging khinzir atau air arak... mungkin juga wang syiling itu pernah terjatuh dalam lubang tandas atau tersimbah air arak...

Malah mungkin juga pembekal mesin dobi tersebut memakan makanan haram sambil tangannya tidak di "sertukan" sebelum dia mengendalikan pemasangan mesin dobi itu..

Boleh jadi sabun dan pelembut pakaian yang digunapakai tidak "halalan thoyyiban" dan tahap ke thoharahannya tidak dapat dipastikan...

Aper pun... kenapalah jumud sangat... huhuhu.... sebab itu orang kafir dan kufar di Malaysia susah nak didakwahkan... sebab sebilangan dan segelintir orang yang jumud macam ni.... Huhuhu..

Lebai oh lebai... huhuhu

1 comment:

  1. Ini kejahilan tahap dewa. Sama level dengan si bodoh yang mahu tukar darah disebabkan hanya kerana "termakan" babi yang ada dalam coklat. Tahap jahil ni cuma satu level je dibawah golongan2 yang dok meracau konon2nya umat islam mesia ni dah lama makan benda2 haram sebab haiwan2 ternakan seperti ayam, lembu, kambing semua telah diberi dedak dan makanan yang tak ada tanda persijilan "halal" Jakim. Ini kes orang2 gila yang berhukum ikut kejahilan mereka. But on another note, "dedak" yang diterima oleh PAS tetap haram walaupun ada tok2 guru dok kuar fatwa yang menghalalkan "dedak" 90 juta. Tetap haram walaupun dedak2 tu ada logo Halal!

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja