Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 September 2017

Nak Tipu Pun Agak-Agak Lah ...

Bhai/DeeDee semua...

Berdasarkan rekod penerbangan jemaah Haji Malaysia ke Tanah Suci, seramai 30200 telah berlepas ke sana.... Ini rekod rasmi penerbangan Haji...

So...

Macam mana pulak boleh ada mari lagi 12000 orang jemaah Haji yang dikatakan oleh Pengerusi TH tue... pelik bin ajaib.... mana depa kira tue????



 Adakah 12000 orang jemaah tu adalah dikira dengan staff-staff TH, anggota keselamatan (PDRM @ ATM), unit perubatan KKM, Menteri/Timbalan Menteri (anak beranak dan sedara mara) dan Kerabat Sultan dan Raja-Raja Melayu... atau depa kira sekali dengan dayang-dayang dan tukang masak kerabat Sultan dan Raja-Raja Melayu nih???

Huhuhu....

Tapi gua rasa yang itu semua takder termasuk dalam senarai kuota tu... sebab  depa special case.... yang 12000 tue sekadar nak bagi gempak jer... nak bagi gimik jer.... nak bagi nampak hebat.... walhal takder pon...

Sebab pernah sekali tu ader Dewata Raya pergi tunaikan Haji laki bini habis diangkutnya semua dayang, inang, joker, tukang masak, tukang cuci dan segala mak nenek tapi langsung tak melibatkan kuota Haji.... jadi memang pelik biler ader mamat yang cakap Tamil kat rumah boleh kata ader 12000 kuota tambahan...

Wei... Nak tipu pon agak-agak lar... cukup la rembat duit TH untuk bagi Asyraf Wajdi dan lu pi naik Haji free... Cukup-cukup lar nak kelentong...

Sampaikan awek gua ngan asben dier tak dapat nak pi tunaikan Haji tahun ni pasai kuota tak cukup... kuota kena rembat.... Gampang aaaa

Bangkai....

4 comments:

  1. Sapa awek lu....statemnet sesuka.ati je

    ReplyDelete
  2. Awek ko ngan asben dia
    awek asben dia la
    Apa lak awek ko lu pening bro
    Ko x de kn mengena la

    ReplyDelete
  3. Nash, Hattan dan sekoq lagi masuk opis si Tamil tu terus lulus pi Haji sekali dgn si Tamil tu... fully sponsored.... hahaha...

    ReplyDelete
  4. Kalau ikut apa yg sy faham kat sini, yang writter maksudkan as "awek gua & asben dia" tu mungkin ditujukan untuk parents dia...
    Maaf kalau sy silap ye Encik Writter...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja