Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 September 2017

Stesen Minyak 1 Malaysia (ST1M)

Bhai/DeeDee semua...

Minyak nak murah? Hahaha... mimpilah.... jangan harap harga minyak petrol atau diesel akan jadi murah... huhu... pigidah... jangan mimpilah...



Lu tengok apa dah jadi dengan Kedai Rakyat 1 Malaysia (KR1M).... terbongkang bungkuih... Mydin pun kalu teruskan handle KR1M memang akan lagi menambahkan kerugian dier... Mydin pun dah lari.... hahaha

Nih nak bagi minyak harga murah... giler aaa.... mana mungkin Kerajaan Malaysia pimpinan Najib Razak nak lancarkan Stesen Minyak 1 Malaysia (ST1M) ... kalu bagi Syed Mokhtar Baukari @ Baukaki handle pon ... mau bungkus jadi macam satu kompeni kereta yang terjual kepada Cina Mainland .... Mangkuk Syed Mokhtar Baukari @ Baukaki ni mana pandai bisnes.... semua dapat terhidang atas talam emas ja.... ready made...

Hahaha.... Kalu bagi kat anak Mahathir Mohamed untuk handle ST1M ni pon boleh bungkuih terbongkang... yer la... sebab kalu nak bukak ST1M mestilah jual petrol harga mampu milik....

Err... dalam RM 1 untuk seliter RON95..... hahaha... baru la mampu milik... hahahaha....

Aper lu ingat kalu HARAPAN pegang negara ni.... harga minyak boleh turun ka?? Kalu PAS pegang negara harga minyak boleh turun ka??? Jangan mimpi lah... pigidah....

Hahahaha

*** gua suka menulis dengan metafora... jangan baca secara harfiah sahaja... biasanya ada cerita disebalik cerita... nak tahu cerita sebenar, haruslah tanya secara berdepan...

3 comments:

  1. Acaner tu nk tanya berdepan?? Mh370 cerita dari ajensi pon tergantung. Apa info bang? Meh sembang metafora tu jap.

    ReplyDelete
  2. Betul ke KR1M dah karam? Aku blum pernah pun lg beli barang kat KR1M. Baru ari nie nak setat beli brg kat KR1M, alahai tutup pulak...Harap2 Mara Digital Mall tak tutup lah sebab aku belum pegi lg. Jgn buat aku patah ST1M ye.

    ReplyDelete
  3. Blogger dgn st1m lebih kurang sama jer. Metafora sembang lebat. Hampeh

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja