Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 May 2020

Pening Dah Harakah Nih

Bhai/DeeDee semua...

Harakah dah makin pening.... adoilah.... nak tunjuk hebatnya Islam pun jangan la sampai ada fakta yang mengelirukan... Salah satu syarat sah zakat adalah "beragama Islam" ..... kalau bukan Islam... ianya dipanggil Jizyah.... dan Jizyah adalah bukan zakat.... ianya adalah cukai yang dikenakan kepada Kafir Zimmi yang ada didalam negara....

Please la jangan up artikel yang mengelirukan macam ni...


8 comments:

  1. yg itu tak dikira zakay iti jayuh katrgori sedekah atau hadiah


    alahaiiii.....

    ReplyDelete
  2. Parodi By Najib Razak

    Pegawai Kit Siang tak cerita betul betul ni.

    Macam ini cerita sebenarnya....

    PH sewa rumah untuk 5 tahun.

    Tinggal satu keluarga besar BERSATU duduk bilik store, PKR bilik study room (sbb dolu waktu malam sllu buat kerja dengan Sukma dlm bilik study), PAN bilik utility dan DAP master bed room, tinggal mereka dan PH kotorkan rumah.

    Sofa ditanggal, lantai tak cuci. Kipas siling tercabut sampai robek bumbung, pingan mangkok berterabur, berak merata , kencing tembak dinding saja

    Siling pun bocor...

    Seluruh rumah bau hancing kencing merata, ada tak cebok main sental ajer. Tisu sental merata rata...Kencing lam pasu, kat laman, kat pokok bunga, kat lantai, kat beranda, kat tilam, pingan mangkok, kat baju , kat badan ketua rumah selamber depa kencing merata rata

    Bila tak cuci, berpusu-pusulah cencorot, tikus, musang, biawak malah cipan pun datang bawak kuman dan virus Covit19 import dari tetamu dari negara China berbondong bondong singgah

    Barang-barang yang ada dalam rumah pun dijual macam harta sendiri.

    Bukan tu jek, bil air bil api semua tak berbayar.

    Tambah hutang.

    Siang malam bergaduh buli sana buli sini buat kecoh dalam rumah. Mulanya jiran buat tatau atau tak ingat apa apa yg berlaku.

    Jiran-jiran akhirnya pun fed up bunyi bingit, maki hamun setiap hari tanya bila mereka walaun unta ni semua nak pindah keluar laahh

    Selepas 22 bulan, ketua keluarga duduk dlm bilik store kata kepada tuan rumah dia dah tak tahan hari2 kena buli dan sabotaj serik dah nak duduk situ dah.

    Dia pun angkat kaki blah bawak anak dan gang blah dari bilik store depa

    Ketua keluarga keluar, ahli keluarga lain terpinga-pinga dan tuan rumah pun tendanglah mereka keluar.

    Tuan rumah keturunan raja berdaulat pun datang inspection rumah sangat kecewa rumah sewa macam rumah sampah lalu batalkan perjanjian sewa.

    Lalu buat interview cari penyewa baru. Kali ini sesapa yang nak sewa kena undi dolu sebab ramai nak sewa rumah tu..

    Setelah seminggu puas mencari, penyewa baru pindah masuk rumah dan mula basuh dan baiki rumah yang tunggang langgang dek penyewa lama siap dua kali dijalankan proses penyahkuman Covit19.

    Bila dah kena tendang keluar, barulah PH nak kata menyesal, berkokok siang dan malam.

    Tiap-tiap hari duduk luar pagar rumah, tekan loceng beratus kalu, ketuk pintu dan merayu masuk balik ke rumah. Tak ke cipan nama nya tu..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu mudah lupa skandal !MDB skandal kewangan terbesar dunia sudah dilupakan oleh orang yang bangang macam hang, bermula pada tahun 2018 kerajaan PH berusaha membayar tuntutan GST yang enggan dibayar oleh najib tidak kurang daripada 20 billion dan pada tahun ini semua hutang tuntutan GST telah langsai dan kerajaan mempunyai lebihan tunai 20 billion dan dengan duit itu mahadir mengumumkan pakej rangsangan ekonomi kali pertama sebelum kuasa beralih pada muhyidin, jadi kalau bangang duk diam diam nanti orang tau hang bengong dan bodoh

      Delete
  3. Ini semua salah DAP sebab tak beri penerang tentang Islam kepada yang bukan islam..KAKAKAKAKAKAKAKAKA

    ReplyDelete
  4. Sesungguhnya orang-orang yang beriman, mengerjakan amal soleh, mendirikan sembahyang dan menunaikan zakat, mereka mendapat pahala di sisi Tuhannya. Tidak ada kekhawatiran terhadap mereka dan tidak (pula) mereka bersedih hati.

    Hanyalah yang memakmurkan mesjid-mesjid Allah ialah orang-orang yang beriman kepada Allah dan hari kemudian, serta tetap mendirikan salat, menunaikan zakat dan tidak takut (kepada siapa pun) selain kepada Allah, maka merekalah orang-orang yang diharapkan termasuk golongan orang-orang yang mendapat petunjuk.

    teliti dulu bab hukum hukum Allah
    baru hebah
    akhir jaman makin bnayak keliru
    hati hati

    tak lama lagi sibuk pulak daging kurban bolih bagi kat kpair
    takkan baru kena kurung sebulan dah tak ketahuwan

    ReplyDelete
  5. Dlm kelompok tu, takde sorang pun yang otaknya boleh dipakai!
    Mcm otak mat dol mr presideng juga laa, kata orang, cara otaknya berfikir dah menghampiri tahap biol. Kahkahkah

    ReplyDelete
  6. PAS ni parti yang lapar duit. Asalkan masuk poket PAS, semuanya boleh. Memang bangsat PAS ni. Bangsat!

    ReplyDelete
  7. Bro, lama sungguh aku dah tak beli harakah. Kat mana leh dapat?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1