Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

18 March 2022

Zafrul kuat pegang PRINSIP? Berani letak jawatan?

Bhai/DeeDee semua...

Kita semua sedia maklum yang Tengku Zafrul memang bukan orang politik. Dan dia dilihat sedang mencuma untuk menempatkan dirinya sebagai calon di Negeri Sembilan.

Isu Pengeluaran Caruman KWSP RM10 ribu telah menyebabkan imej dan air muka Tengku Zafrul tercalar. Dia (Kementerian Kewangan) dan KWSP telah bertegas tidak akan membenarkan pengeluaran caruman KWSP RM10 buat kali keempat.

Malah dia bertegas menyatakan akan meletak jawatan sekiranya isu pengeluaran caruman KWSP bernilai RM10 ribu ini berlaku. So. sekarang nih adalah Tengku Zafrul orang yang pegang pada prinsip? Ader integriti?

Kita tengok dan perhatikan.

Kementerian Kewangan pula nafi Zafrul letak jawatan Menteri Kewangan

#TengkuZafrul #MOF #KWSP #PengeluaranKWSP #LetakJawatan #PerikatanNasional #Berani #CipanTapirTenuk #SocialCritics

2 comments:

  1. Rakyat bertanya Rules Of Law apa yang digunapakai untuk Zety dan keluarga penyamun ini..!?

    Apa yang rakyat boleh harapkan jika ada 'Rules Of Law' berpilih pilih dan memilih bulu untuk bertindak..!? What is so special about Zety berbanding orang lain..?

    Bekas CEO Astro sesudah subuh SPRM rampas harta bila namanya disebut di mahkamah Amerika Syarikat dlm kes 1MDB. Nama Zety bersama keluarga penyamun ini juga disebut di mahkamah yang sama di Amerika Syarikat tapi tiada tindakan undeng undeng diambil..!! Mana prinsip Rules Of Law negara ini..!?

    Ini lah yang paling paling celaka sekali, terdedah kini keluarga bekas Gabenor BNM mengenali Jho Low selama bertahun-tahun dan telah menerima sekurang-kurangnya RM700 juta daripada Jho Low untuk disembunyikan dalam akaun mereka di luar negara!

    Zeti lah yang menasihati Najib untuk membuka akaun bank atas namanya sendiri. Zety juga lah yang diarahkan oleh Najib untuk memantau akaun bank Najib untuk sebarang transaksi yang mencurigakan berkaitan dengan penerimaan dana dari luar negara.

    Agensi di bawah Zeti juga lah yang akan bertanggungjawab untuk meluluskan pemindahan dana oleh 1MDB ke akaun luar negara. Kemudiannya kita dapati telah salah diluluskan untuk dipindahkan ke akaun luar pesisir palsu dalam masa yang singkat dan dana tersebut lesap.

    Kita juga kemudian mendapat tahu bahawa suaminya adalah rakan kongsi perniagaan dan bersama-sama memiliki sebuah syarikat dengan Samuel Goh yang telah mengaku di mahkamah Singapura bahawa dia telah dibayar AS$4 juta untuk menyediakan semua akaun luar pesisir palsu untuk 1MDB memindahkan dana ke dalamnya.

    Jika bekas gabenor ini menjalankan tugasnya dengan Slogan Tun Mahathir semasa jadi PM kali ke 4 'Bersih Cekap dan Amanah', tiada transaksi yang mencurigakan akan memasuki akaun Najib.

    Malah, Najib tidak akan pernah membuka akaun bank secara khusus untuk menerima dana asing itu. Zeti juga yang telah menasihatkan beliau berbuat demikian.

    Jika bekas gabenor ini menjalankan tugasnya dengan berintegriti, tiada wang 1MDB yang hilang kerana agensi itu akan menyekat semua pemindahan asing ke akaun palsu oleh 1MDB.

    Tetapi yang paling pelik di sini ialah PDRM dan SPRM agensi yang diharapkan menjalankan tugas dengan cekap dan tuntas tewas disebabkan oleh sesuatu yang tak masuk akal gagal bertindak pantas.

    Seolah olah ada sesuatu yang menghalang Zety dikenakan tindakan, siapa yang menghalang apa yang terhalang rakyat makin jadi misteri dan tandatanya..!!

    Kalau rakyat marhaen SPRM dan PDRM begitu cepat beku dan rampas harta tetuduh.. kalau Zety dan keluarga mencuri jadi sebaliknya.. Apa special nya Zety dan keluarga di mata PDRM dan SPRM..!?

    Walaupun Zeti memainkan peranan utama dan bekas Peguam Negara Tommy Thomas mengisytiharkan bahawa "adalah merupakan pengetahuan umum bahawa Zeti dan suaminya telah membantu Jho Low dalam skandal 1MDB"

    Siasatan ke atas Zeti dan keluarganya nampaknya berjalan pada kadar yang sangat perlahan mengalahkan siput babi.

    Malah, isu ini disembunyikan dari pengetahuan umum selama bertahun-tahun sehingga ia mula dibangkitkan secara terbuka pada penghujung tahun 2020.

    Ini lah 'Nationan Embarrasment' Malaysia di mata dunia. Agensi ini tidak lagi dipandang tinggi di mata rakyat. Semua jadi hampa dan kecewa.

    Apa yang rakyat boleh harapkan pada PDRM dan SPRM jika kalau ada Rules Of Law seolah olah berpilih dan memilih bulu untuk bertindak..!? Bila nak tangkap Zety dan keluarga penyamun ini. Bila nak beku dan rampas harta Zety.

    Apa special nya Jho Low Nik Faisal Zety dan keluarga pencuri ini dan Rules Of Law celah mana yang terpakai digunakan di mata PDRM, SPRM dan AG..!?

    ReplyDelete
  2. AWAL 2025 ADALAH TAHUNNYA...!!

    Bismillahhirrahmannirrahim.

    Seperti yang telah dituliskan sebelum ini bahawa BN akan menang selesa di PRN Johor dan begitu juga kemenangan bergaya BN di PRN Melaka. Cuma jumlah kemenangan yang telah dituliskan adalah 42 kerusi DUN di Johor tetapi ketepatan sebenar adalah 40 Kerusi DUN.

    Namun kekalahan memalukan buat parti Mahathir atau Pejuang telah saya nyatakan. Hajat terlalu melangit. Bertanding 42 kerusi kesudahanya"wang deposit" pun hangus. PRN Johor adalah nokhtah kepada kerier politik Mahathir.

    Begitu juga dengan DAP, mereka kehilangan beberapa kerusi DUN di Johor dan ini juga telah saya tuliskan.

    PN,Amanah, PKR, Muda, Warisan serta PAS juga mengalami nasib yang sama.

    Cakap berdegar degar alih alih dapatlah kerusi saguhati iaitu PN atau Bersatu 3, PKR 1, Muda 1, PAS satu dan Amanah 1.

    Apa yang di 'perdict' kan dan dituliskan ternyata benar belaka.

    Seperti yang telah nyatakan dolu dolu bahawa perjalanan yang dilalui Malaysia bukanlah seperti yang tuan tuan mahukan.

    Perjalanan ini ada matlamatnya. Sesiapa yang nampak dan faham apa yang ditulis, alhamdullilah, dipanjatkan kehadrat Allah SWT.

    Itulah rentetan kejadian yang dituliskan.

    Watak Menteri Besar yang dicanang namun watak yang terlantik sebagai MB Johor adalah watak yang tidak bersebut.

    Silang kata dalam story board "perjalanan" Tanah Melayu, nampaknya semakin jelas walaupun ramai manusia yang tidak menjangkakan.

    Raja yang memerintah tidak bersalah malahan MB Baru pun tidak merasai keanehanya.

    Begitu juga dengan Bossku, dia juga tidak bersalah dalam 'percaturan" perjalanan ini. Beliau hanyalah 'asbab' bagi mereka yang mengetahui.

    Apa yang berlaku kini adalah rencah rencah untuk Tanah Melayu beralih keprasa yang lebih mencabar lagi terutama Institusi Beraja.

    Berlanjutan dari kemenangan BN di Johor, kini, akan tersingkap satu lagi lembaran atau prasa yang lebih mendebarkan. Kealpaan" yang disengaja kepada semua pihak adalah ketentuan yang tidak dapat dielakkan.

    Inilah susur galur 'perjalanan " yang perlu dilalui olih Tanah Melayu menuju ketahun 2025.

    Gegeran besar" politik negara bakal meletup selepas hari Raya , nantikan!!!

    Pejalanan Malaysia kedestinasi "yang dijanjikan' semakin menghampiri iaitu seawal 2025.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1