Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 September 2011

British Penjajah Atau Pentadbir?

Bahahaha... ader sekor kongkang (err.. profesor kongkang @ kangkung) yang buat lawak la pulak... hahaha...

Menurut Ketua Kluster Sejarah, Warisan dan Sosiobudaya Universiti Pendidikan Sultan Idris Prof Datuk Dr Zainal Kling, istilah negara di bawah jajahan British itu adalah istilah golongan berhaluan kiri, sebaliknya istilah rasmi yang digunakan ialah negara di bawah pentadbiran British.

Hahaha.... oooo... maknanya... selama nih Tanah Melayu nih tak pernah dijajah la.... dulu.. Portugis pon takder menjajah... cuma mentadbir Melaka jer.... dan lepas tue Jepun plak bukan menjajah Malaya... cuma mentadbir Malaya jer... hahaha.... So.... British nih Penjajah atau Pentadbir???.... hahaha... lawak...

Memang lawak la .... ini maner dier dapat title profesor nih... mana hasil penulisan dan jurnal akademik dan ilmiah dier... hahaha.... dimana gua boleh baca mangkuk nih punya hasil kajian... ader dalam bentuk dokumen ker atau sekadar buih-buih putih dimulut... hahahaha....

Tak sangka betul la kat UPSI ader kayu, kongkang dan kangkung yang dilantik menjadi Profesor... buat malu jer... hahaha... kayu betul la...

err.... aper nak jadi la kat Institusi Pendidikan Tinggi di Malaysia nih... makin hari makin nampak kebangangannya... hahaha... ader pensyarah... pensyarah kayu.. ader profesor.. kangkung la pulak... hahaha... macam mana la hasil yang keluar dari IPT di Malaysia nih....

Kalu rating CGPA merudum.. aper susah... nak kasi naik senang jer... buat ajer carry-mark punya markah (assignment dan quiz biasa) jadi 80%... dan final exam cuma 10% ... 10% lagi datang dari aktiviti kokurikulum... hahaha... senang kan... hahaha... mesti ramai akan dapat CGPA lebih dari 3.5 ..... hahaha... cap ayam sungguh la IPTA di Malaysia nih... hahaha... memang cap ayam...

Pasai tue la gua tarak respek orang yang ader ijazah, sarjana atau doktor falsafah punya kelulusan dari Malaysia nih... semuanya mudah.... senang.. cap ayam... takder kualiti... hahaha.. hampeh...

Kalu dah pensyarah dan profesor di IPTA pun memang cap ayam... aper la yang dapat korang tengok pada hasil keluaran IPTA.... still cap ayam la... hahahaha....

*** P/S : Nasib baik Sardin Cap Ayam mahal... dan jugak baju jenama Cap Ayam (Le Qoc Sportif) mahal... hahaha

2 comments:

  1. professor anjing.
    ckp mcm org tolol.
    marah btol aku.

    *sori tuan rumah*

    ReplyDelete
  2. Hahaha....

    Tak perlu pon nak kata sori mori... betul dah pon...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja