Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

24 August 2021

Seperti Kera Menegur Tahinya Sendiri

Bhai/DeeDee semua...

Sesuatu yang lawak bilamana Ahmad Zahid Hamidi berkata ader 5 kesilapan besar yang dilakukan oleh Perikatan Nasional untuk menangani wabak Covid-19....

Err... sekejap....

Yang lead Ketua Kluster Keselamatan MKN selama 18 bulan Perikatan Nasional tue bukankan Ismail Sabri?? Orang UMNO sendiri.... yang kini diangkat oleh puak-puak bangang dalam Malaysia sebagai Perdana Menteri ke 9.

Makna kata... 5 kesilapan besar tue Ismail Sabri la yang buat... dier yang lead... Hahaha




2 comments:

  1. KES 1MDB NAJIB: HAZEM PERLU DISIASAT? CEO 1MDB BANGANG.

    Pelik juga seorang CEO tidak tahu peraturan Bank Negara. Tetapi itu gelagat Mohd Hazem Abd Rahman bekas CEO IMDB. Dia saksi pendakwa kes IMDB terhadap Dato Najib.

    Hazem jawab “tidak tahu tetapi mungkin, ya” bila ditanya adakah satu kesalahan jika buat pemindahan wang yang banyak tanpa kebenaran Bank Negara.

    Hazem juga menjawab ya, bija ditanya oleh TS Shafie bahawa pinjaman dari Deutsche Bank untuk tujuan tertentu tetapi jika tujuan itu tidak dipenuhi, ia adalah pecah amanah (CBT).

    Apakah itu jawapan kelam kabut kerana soalan luar jangka dan tidak ada dalam skrip yang disediakan?

    Itu soalan TS Shafee mengenai pinjaman US$975 juta oleh 1MDB dari Deutsche Bank untuk tujuan beli semula saham syarikat itu dari rakan pelaburannya.

    Bukankah Hazem mesti disiasat. Pengakuannya, ia adalah CBT amat membingungkan. Tidak patut ditutup begitu sahaja.

    Sebahagian dari pinjaman itu didakwa tidak digunakan untuk tujuan sebenar. Tetapi telah dipindahkan dalam dua bahagian (US$223 juta dan US$475 juta).

    Iaitu dari 1MDB Energy Holdings Ltd kepada Aabar Investment PJS Ltd (Seychelles) pada September 2014 dan kepada pelbagai entiti.

    Semoga banyak lagi akan terdedah. Sebab itu DS Najib tuntut perbicaraan yang adil. Dari awal lagi kes ini dianggap “pendakwaan politik”.

    CEO 1MDB jadi bangang mungkin skrip tidak dibekalkan lagi oleh sang fitnah jijik. Pandai pandai lah nak jawab pandai lah nak lepaskan diri.

    ReplyDelete
  2. Tu helah nk rampas kuasa , bersatu perintah separuh umno separuh...umno prefer last portion paham paham aje lah nk canang umno berjaya perangi kobed, champion moratorium isinar yg x bersinar buat modal PRU 15. Parti PAS nampak mcm kantoi tengah Jln...!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1