Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

29 August 2021

Simpan Dulu Peluru

Bhai/DeeDee semua...

Kita simpan dulu peluru. Awal lagi nih.. Hahaha... Sebenarnya cukup banyak dah peluru nak dihalakan... tunggu masa ja.... sabaq aaa... Hahaha

Bagi chan dulu aaa...



5 comments:

  1. Mangkuk ni level ustad ke?

    ReplyDelete
  2. 'Ustaz' yg semacam ni buat Pas hilamg kredibiliti. Ramai juga dalam Pas pimpinan hadi

    ReplyDelete
  3. tak payah cakap bnayak la
    dulu tak da kuasa nak kuasa bolih tegak hukum jinayah Islam
    lani ada kuasa mau tak tegak
    nanti jawapan nya kami tak da kuasa mutlak
    pkmb pas apa lagi mau temverang
    khususnya pkmb cakap islam berapi api
    nak pertahan hak Islam pun tak reti reti
    goblok

    ReplyDelete
  4. CSR Petronas Carigali Indonesia buka mata rakyat tempatan semasa pendemi Covid 19.

    Petronas Carigali Indonesia dan Pemkab Sampang Luncurkan CSR Program 2020. Eratkan hubungan dangan Indonesia berbanding Singapura.

    Jakarta - Di tengah kesulitan industri minyak dan gas bumi (migas) karena pandemi Covid-19. Petronas Carigali Indonesia, perusahaan minyak dari Malaysia, tetap melaksanakan kewajiban tanggung jawab sosial di wilayah sekitar lokasi pencarian migas.

    “Progam pendidikan di antaranya memberikan beasiswa kepada 40 siswa SLTA di tiga kecamatan, pemberian bibit alpukat, penggemukan sapi, dan pembangunan rumah pintar beserta taman kota di Kecamatan Ketapang

    Link Iklan Petronas Indonesia https://youtu.be/XlXo8nStjvA

    Petronas Carigali dan Pemerintah Kabupaten Sampang meluncurkan program Corporate Social Responsibility (CSR) PC Ketapang II LTD kepada warga delapan desa yang terdampak di tiga kecamatan wilayah pantai utara.

    CSR diberikan kepada warga Desa Temberu Barat, Temberu Timur dan Sokobanah Daya (Kecamatan Sokobanah), Desa Ketapang Daya, Ketapang Barat (Kecamatan Ketapang), dan Desa Nepa, Batioh, Banyuates (Kecamatan Banyuates).

    https://youtu.be/YvVzeJDRCec

    Senior Manager Corporate Affairs & Administration Petronas Carigali Indonesia, Andiono Setiawan mengatakan peluncuran CSR kali ini penuh tantangan, terutama pada masa pandemi Covid-19.

    Senior Manager Corporate Affairs & Administration Petronas Carigali Indonesia, Andiono Setiawan mengatakan, pandemi membuat industri minyak dan gas ikut terdampak. Nah link CSR Pertonas Carigali Indonesia. Rakyat Indonesia hargai sangat CSR pelaburan migas di Indonesia.

    https://youtu.be/D8utU3fWEBM

    Kelompok Petani Ternak Sumber Makmur yang berasal dari Desa Nepa, Kecamatan Banyuates. “Kami berharap ke depan Petronas semakin banyak memberikan bantuan CSR terutama pemberdayaan masyarakat, agar warga dan nelayan di Pantura merasakan manfaat keberadaan Petronas ternyata bisa meningkatkan perekonomian maupun sektor lainya.

    Lupakan Singapura, eratkan hubungan serumpun dengan tetangga kita Indonesia yang kaya sumber daya alamnya.

    Tinggalkan saja Singapura yang selalu jadi duri dakam daging. Pepatah orang putih berbunyi “If you have friends like Singapore you don’t need enemy” atau maksud dalam bahasa Melayu nya “kamu tidak perlu kan Musuh jika kamu berkawan dengan Singapura”. Mengapa perlu ada musuh jika sahabat mu sendiri berkelakuan seperti musuh. Namun begitu lah kenyataan nya.

    CSR Petronas Indonesia rakyat tempatan hargai sumbangan semasa Pendemi Covid

    https://youtu.be/NUXaVab_dEk

    ReplyDelete
  5. Terbelakah melayu islam di bawah pas?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1