Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 January 2015

ISIS Dan Harga Minyak

Bhai/DeeDee semua...

Lewat malam semalam... Bos besar kat Agensi call gua... tanya khabar.... tanya biler mau turun KL .. lepak kat Opis.... Gua seperti biasa... gelak jer biler Bos besar cakap camnie.... sebab tawaran dier hari tue pon gua tak bagi kata putus.... tawaran untuk jadi trainer...

Hahaha... penat aaa buat kerja trainer nih.... tambah lagi ramai staff kat Agensi yang bekas anak didik gua dah pon level trainer.... kasi chan la diorang buat kerja tue... Gua nak relaks... gua nak rehat... Gua nak menulis.... hahaha

Bos besar tanya pandangan gua.... tentang ancaman dan arahan ISIS (IS) akan ader perang jihad kat seluruh dunia.... Hahaha.. gua cakap kat Bos besar.... aper hat tanya pandangan gua... bukannyer Bos besar tabley agak aper yang gua akan cakap.... Hahaha ... Bos besar kata ... sajer jer mau tau pandangan gua.... Hahaha...

Jadi gua citer panjang lebar ngan dier... ader la dalam 3 jam bersembang dalam tepon.....

So.... inilah pandangan gua....

SYRIA ..... kenapa Syria menjadi tajuk utama gua.... Hahaha... ini kerana aper yang "kunun"nyer berlaku di Syria ... "kunun" ader isu Sunni Syiah nih aderlah kerja-kerja haram jadah yang sengaja dibuat... Kononnya Presiden Syria bunuh dan serang warga Sunni..... giler aaa....

Ini semua kerana satu benda jer....

Semua kerana harga Minyak.... lu tarak percaya ka.... Ancaman dan Amaran ISIS pon semua berpaksikan kepada Minyak.... Hanya ader satu cara jer nak naikkan harga minyak mentah dunia.... takder cara lain... semuanya hanya boleh dilakukan dengan membuat (melakonkan) satu peperangan...

Ingat.. perang dunia pertama dan kedua.... kedua-duanya disebabkan oleh isu ekonomi... Macam mana zaman kemelesetan cuba diubah untuk menjadikan ekonomi lebih kuat... Lu orang jangan naif sangat... Ingat... masa perang Teluk dulu... berapa harga minyak mentah... ingat... masa perang Iran Iraq dulu... berapa harga minyak mentah dunia...

Wei... semua tue hanya kerana emas hitam... minyak... takder sebab lain....

So... dalam kes yang ader sekarang nih... dikala harga minyak dibawah paras USD50 setong..... sure takder jalan lain nak naikkan harga minyak melainkan dengan cara "melakonkan" satu peperangan... Itu ja caranya...

Harga minyak yang rendah nih baik untuk Amerika Syarikat mengenakan (mendajaikan) Russia dan Venezuela .... tapi... kalo harga minyak terlalu rendah... Amerika Syarikat pon tercungap-cungap gak... sebab dier kena support Arab Saudi, Qatar, Kuwait dan beberapa negara lagi.... Tapi dikala minyak rendah nih.... China makin berkuasa....

So... pada pandangan gua... kemungkinan akan berlaku perang (lakonan) dalam masa kurang 5 tahun nih semata-mata kerana mahu menaikkan harga minyak dan menstabilkan ekonomi... So... bersedialah dengan kerja buat ISIS (yang gua pasti aderlah boneka CIA) diserata dunia...



Bos besar gua stuju ngan pandangan gua... dan dier punya pandangan pon lebih kurang samer macam gua gak... Aper pon... operatif Agensi skrang nih dok pantau ISIS nih .... sekadar pantau ja.... Hahaha

Ader paham ka???

P/S : Ingat kes Charlie Hebdo tue....  gua saspek itu semua kerja covert-ops ... sengaja mau triggerkan sesuatu....

10 comments:

  1. punca minyak memang betul.
    syiah menzalimi sunni pun betul.
    ISIS khawarij diperalat US pun betul
    bashar jadi barua israel US pun betul

    peperangan adalah tindakan mega strategik yg dibuat bukan hanya serampang 2 mata. tp serampang byk mata. amat bodoh dan tidak ekonomik kalau peperangan hanya serampang 1 mata semata2 utk minyak.

    yg bodohnya ialah umatislam yg tertipu. oleh kerana sgt percaya serampang 1 mata iaitu minyak, maka tidak perlu simpati dgn nasib umat islam yg dizalimi oleh agen US bashar dan syiah.

    ketika mujahideen sunni yg benar berperang mempertahankan umat, ramai yg syahid dan menunjukkan ada tanda2 syahid. apakah ini kita nk nafikan? apakah ini kita tergamak anggap sia2 konon kerana diperalatkan US?

    jika seorang perompak merompak rumah kita utk mengambil barang2 kemas kita, tiba2 dia mengambil kesempatan utk merogol ahli keluarga kita, apakah kita akan hanya fokus dan buat aduan mengenai rompakan barang kemas saja dan mengabaikan jenayah rogol itu?

    jika tentera syiah bashar masuk rumah kita dan membunuh dan merogol ahli keluarga kita atas dasar kebencian syiah terhadap sunni, apakah kita akan biarkan saja, konon utk mengelak dpd menjadi mangsa percaturan US?

    walaupun semuanya rancangan US utk membolot minyak, tetapi jika umat islam turut menjadi mangsa sampingan, maka membela umat islam tetap menjadi jihad.

    samada kuasa besar berniat utk minyak semata2 tetapi jika umat islam menjadi mangsa dlm kejahatan mereka itu, kita wajib berjihad demi agama. mereka dgn niat mereka, kita dgn niat kita.

    adakah jika barat menyebar budaya hiburan melampau utk tujuan komersial semata2, maka kita tidak perlu menepisnya kerana mereka tidak istihar utk rosakkan Islam? sedangkan umat islam kita terperangkap menjadi mangsa?

    jihad bukan ditentukan oleh niat musuh, tapi jihad wajib apabila umat islam terzalim samada musuh berniat menzalimi atau ia hanya kesan sampingan.

    mari fahami mendalam setiap kejadian, jgn jadi dangkal. kempen musuh mengatakan niat mereka semata2 minyak juga adalah konspirasi musuh utk mengelakkan semangat jiahd umat Islam.

    ReplyDelete
  2. rocky the great brown unused dick says: woaaa... lu memang intelijen vitagen suspek sustagen la CTT, woaaa lu kasik wa rindu nak tengok balik siri yang Jenifer Gardner tu jadi hero.. (alaa apotah namo crito dio; tak ingek la pulak); tapi bhai, apo lagi yang Tun M nak ni asek2 dok ramas tulur Najib nih? Tun dok ngate Najib tapi benda2 yang dia kutuk tu dia sendiri buat dulu; Tun ni dia Grandmaster tahap ke berapa?...macam nefilim je

    ReplyDelete
  3. Inilah realiti hidup di dunia, sistem kapitalis yg mahukan untung maksima. Minyak adalah penjana utama ekonomi kapitalis, itu pasti. Sejak zaman dulu, manusia berperang untuk merebut punca ekonomi dan kita bertuah kalau melakukannya kerana mahu menegakkan agama Allah, kemenangan atau mati syahid. Kita tidak boleh menidakkan perang minyak yang secara sunnatullahnya boleh berlaku, dan pernah berlaku.

    ReplyDelete
  4. Best betul kalau bergelumang dalam hal-hal macsm ni..kalau ada peluang mesti aku join.

    ReplyDelete
  5. Kejadian kat Charlie Hebdo tu lebih pada false flag..mmg mcm nak trigger sesuatu..
    Ramai MP Board France nak iktiraf kewujudan Palastine sebagai sebuah negara.
    Its a dangerous thing dan akan memudaratkan sebuah suku kaum yang terlaknat atas muka bumi ni.
    Let see memula France nyatakan sokongan then negara lain pun akan follow..
    So ini tak bleh jadi, kena buat sesuatu supaya progress benda ni setakat ni aje dan France harus pikirkan semula tindakan sokong kewujudan Palestine.

    ReplyDelete
  6. Kita (Islam) dah kena goreng.

    ReplyDelete
  7. another 911, tunggu langkah seterusnya...........................tungggggguuuuuu.

    ReplyDelete
  8. hoi makofsa..lu pun kena main ngan dajal..mana ada orang islam ley bunuh membunuh...bodoh piang

    ReplyDelete
  9. Gwa kompius sket....
    harga minyak jatuh teruk sejak ISIS berjaya takluk loji minyak di iraq.
    pastu depa juai ikut pasaran gelap....sejak tu terjelepuk jatuh harga.
    dalam masa sama jugak pipeline minyak ke israel di letupkan.
    sini yg gwa jem sket.
    tang trigger perang dunia....rasanya banyak cubaan dah tapi tak jugak berjaya.
    Minyak alasan perang ja kot.
    sama jugak la us/israel nak alih pandangan kita dan dunia bahawasanya perang adalah kerana emas hitam.
    so ni kira diversion jugak kot dgn bagi keyakinan alasan perang adalah petroleum.
    Sama macam diversion perang israel-palestin la....perang tanah. Tembak2 pastu lari masuk ke israel semula.
    sambil2 jentolak dan kontraktor sikit demi sikit membesarkan benteng dan sempadan israel.
    sebab tu gwa cakap gwa tak paham.
    Tak paham macam2 alasan: minyak, tanah, emas, permata, balak.
    pening

    ReplyDelete
  10. This is what I have learn't so far of the Paris attack:

    The attack takes place in the middle of the day.
    There are no traffic on the road.
    Two masked men start shooting.
    They appear to be commandos.
    The camera men were shooting the incident from the roof top when the shooting started.
    The camera men were wearing bullet proof vests.
    The footage was edited.
    The masked men shout Allahu Akbar clearly when they can be filmed.
    They shoot police officer but there was no blood, at close range the brain would have exploded.
    They get away calmly
    They leave behind ID card so they can be identified.
    The report claims there were 3 people in the killing.
    Third one has classmate witnesses, he was at school at the time.
    The two masked men could not be traced via CCTV in entire Paris of their movement.
    They take hostage in a, guess where, in Kosher shop (Jewish shop)
    They take Jewish hostage.
    They get killed.
    There is no trace left to establish the truth.
    The men were identified within the minutes as Muslims and what their motives were without knowing from them!
    The hostage saga lasts 3 days.
    The incident gets maximum world wide publicity.
    And out of all this Israel capitalizes maximum publicity.
    Satanyahu warned France, recognizing Palestine was a great mistake.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja