Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 January 2015

Idea Bangang Saekor Machai

Bhai/DeeDee semua...

Jangan ingat biler dah jadi ketua tue takkan jadi bangang dah... Kalo dah spesis bangang... Tetap akan sentiasa bangang... Samer gak kali dah level machai... Tetap akan kekal jadi machai... Hahahaha... Lawak siot... 

Gua tak tau la aper yang ader dalam kapla otak machai bangang saekor nih... Mungkin dalam kapla dier kosong ja... Kosomg.... Kosong... Hahaha ... Inilah contoh presiden kesstuan sekerja kat Malaysia nih... Patut la pon warga pekerja asik kena buli ja... 

Wei ahli kesatuan... Korang memang bodo kalu mengekalkan lagi presiden yang bangang macam nih... Tak kemana kesatuan sekerja boleh pergi... Level bangang macam nih yang pilih.. Patut la British mengharamkan Partai Buroh Malaya dulu... Pasai kalo tidak takder la jenis bangang camnie boleh dilantik ketuai Kesatuan Sekerja... Aiyo....

Ini betul-betul menghina Allahyarham bapak gua nih... Antara yahg terlibat mengasaskan budaya UNION (Kesatuan) dalam Malaya dan Malaysia dulu kala menggunakan gerakan Partai Buroh Malaya... Gua nampak CUEPACS nih jadi bangang nih semenjak dari penguasaan Zainal Rampak lagi... Ayah gua pernah berkata... Zainal Rampak nih tak layak lead UNION pasai dier golongan kapitalis... Dan setiap kali ader Zainal Rampak bagi komen bangang ja... Mesti ayah gua akan maki hamun si Zainal nih...

La nih satu lagi spesis bangang ader dalam UNION... hancur la UNION....



Samer macam idea machai mangkuk kat bawah nih... Idea nampak macam bijak.. Tapi rupanya bangang nak mampos... Hahaha... Nih gua nak bagitau machai nih... Daripada kutip nak bagi cukup RM260 juta... Baik mintak suami Shahrizat Jalil (duit NFC) bayar balik duit lembu sebanyak RM250 juta tue dulu... Itu lagi wajar...



Kenapa la bangang sangat machai-machai nih.... Hahaha ... Sebelum nak sembang pasai potong gaji kakitangan kerajaan nih... Sila pastikan takder ketirisan dalam pemerolehan kerajaan... Sapa yang luluskan kalo bukan pihak atasan... Kakitangan N17 mana borh buat keputusan luluskan bajet pemerolehan... Tue yang tiris tue pasai orang atasan kuat rasuah... Temgok ja kes Rafidah Aziz dan Shahrizat Jalil.... Aper cer...

13 comments:

  1. Bhai..

    Zainal Rampak tu MTUC bukan Cuepacs..kalau marahkan depa , fakta misti betul Bhai...

    CUEPACS memang dok layan lagu tu aja...naik gaji, naik gaji, bonus ujung tahun...ha ha ha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai Anonymous...

      Sori aaa... silap tulis.... hahaha... skali skala silap tulis stendet la... Hahaha.... Aper pon... memang betul.... Zainal Rampak tue geng MTUC ..... hahaha..... skali gua silap tulis daaa...

      Delete
  2. potong gaji walaupun seduit(1sen) kata orang utara.kalu orang tu tak ikhlas dapat pahala dak? rakyat m'sia memang baik hati dalam bab derma ni.m'sia 'aman' katakan tapi dia tau dak dalam poket ni tak penah 'aman',nak beli pun pikiaq 2,3 kali takut tak cukup sampai ujung bulan.minyak dah turun rega ,tapi barang2 keperluan harian turun rega ka.bila nak turun?tak turun la jawabnya naik lagi da.apa guna da kera jaan persekutuan.jangan duk kipas lebih2.

    ReplyDelete
  3. Natang sungguh qpeks ni!
    Yg pi syor potong duit kami pasaipa?
    Cuba syorkan potong duit PM ka, menteri2 ka, YB2 ka......
    Laaani Qpeks dah jadi NGO Umno, sikit2 nak bodek!

    ReplyDelete
  4. rocky the great brown unused dick says: jangan dipotong gaji tuh; letak tepi sume duit/income rasuah utk bulan November & December dan kumpul dalam satu tabung; cakap kat sume supplier / kontraktor/ samseng/ machai duit rasuah cash/ tayar sport/ tiket kapal terbang/ jam mahal/ emas/ beg tangan/ voucher spa tu jangan bagi kat tangan mana2 kakitangan tapi masok tabong khas banjer... alaa miss 2 bulan je ape hal

    ReplyDelete
  5. SAYA SOKONG CEUPACS. IDEA BERNAS BRO. TAPI DIMULAKAN DENGAN JAWATANKUASA CEUPACS DAN AHLI-AHLINYA YANG POTONG GAJI JANGAN LIBATKAN ORANG LAIN. . MANA PERGI PERUNTUKAN MKN? PERUNTUKAN AWASAN BENCANA?

    ReplyDelete
  6. Aduyai...malang betul kakitangan awam berketuakan seorang pengampu dan bodek serta kurang cerdik! Ramai dah kakitangan awam yang membantu mangsa banjir secara diam tanpa perlu tunggu arahan potong gaji! Lu pandai2 nak cadang potong gaji ni...lu dah dapat mandat dari semua penjawat awam ke? Jangan jadi pengampu tegar la...mengapa cuepacs tak bagi tekanan pada kerajaan supaya guna duit 1MDB yang kononya bisnes Okay ! Dapat Dato aje..terus jadi bodoh piang presiden cuepacs nih!

    ReplyDelete
  7. Sekurang-kurangnya ada jugak idea yang bangang jika dilaksnakan ada betulnya daripada orang2 yang bangang hanya tahu kritik tanpà memberi sebarang idea lansung.Sapa lagi bangang...

    ReplyDelete
  8. Tuan Admin, salaam. Ma'af gue tetapi lu keliru CUEPACS dgn MTUC, mungkin kutukkan lu terhadap Zainal juga tersasar dgn menggunakan sebagai contoh PERKATAAN 'banggang'. Mungkin lu perlu memohon ma'af dan mungkin perlu lebih berhatihati dimasa muka. Jangan marah aa.

    ReplyDelete
  9. sebagai insan kerdil kita prihatin dengan sengsara..dan kita akan membantu sedaya upaya apabila orang seperti kita derita...akan tetapi..cadangan sebgitu cadangan bodek tahap najis angkat tahi...
    bodek untuk mencapai agenda peribadi...
    selama ini kita golongan bawahan sangat prihatin...hari ni cadang potong ini..esok cadang potong bantu pru...lusa potong bagi bantu negara..tulat bayar hutang negara pada bank dunia...saya setuju..pandangan lain...cadangan bangang...apakata cadang potong untuk bagi pada ajk ceupacs..
    inshAllah kita bantu..tapi janganlah buat potongan semudah abc...

    ReplyDelete
  10. Idea kawan di atas tu boleh dipakai...tetapi belum masanya di Malaysia ni. Kalau sewaktu taufan melanda filipina tempoh hari...kerajaan Malaysia sanggup bantu juta-juta, tak kan lah baru banjir dah nak potong gaji pulak. Dahlah gaji ciput...potong pulak...apa yang tinggal. Cadangan saya ialah supaya kerajaan Malaysia ni jangan suka jual CAKAP BESAR pada luar.
    Lagi satu, bro Anuar kat atas tu agak-agaknya kerja apa ye? Tapi kalau setakat kerani dan gaji pun tak naik sebab SSm tak memuaskan...tak payah lah nak bagi cadangan. Jaga kerja kamu tu supaya tak berpindah randah ditukar ketempat lain.

    ReplyDelete
  11. Salam bhai C+++.

    Sama aje tahap 'prihatin' demr tu dengan idea kutip derma di masjid-2, surau untuk tolong mangsa banjir !

    Tolong tu tak salah... malahan, welcome ! TAPI kalau nak tolong orang jauh, lu olang tengok sekeliling lu olang pun sudah ler ! Ada lu olang tolong ker? Takder? Sekali sekala? Selalu?

    Kalau dah boleh istiqamah dalam bagi pertolongan, sumbangan (tenaga, masa, duit, harta benda, dsb) untuk olang dekat kita (jiran, kawan, ibu bapa, adik beradik, orang susah miskin papa kedana, anak-anak yatim, dsb) ... OK lu tolong ler orang jauh kat Klate ker Kutub Utara ker Selatan sekali pun.

    Simpati tak perlu bertempat, bermusim ler siot ! orang kita ni sibuk, kesian tak kena tempat, masa kdg-kdg tu... "Mentaliti orang kita" tak dulu apa prioriti.. 1st thing 1st, lah !!!

    ReplyDelete
  12. Aku x halal walau seposen pun.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja