Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 January 2015

Bila Awang Selamat Sokong Hadi Awang ...

Bhai/DeeDee semua....

Hahahaha... Satu perkara yang diluar tabi'e dapat kiter lihat dan baca hari nih bila Awang Selamat sokong Hadi Awang untuk kekal memegang kuasa Presiden PAS.... Hahaha.... Best dan terbaek la mainan Awang Selamat nih...

Sure lepas nih pencacai PAS Ganu akan mula anggap Awang Selamat sebagai "saviour" dalam usaha Hadi Awang mengekalkan kuasa... 

Untuk pengetahuan... Gua tak terkejut kalo perwakilan PAS masa Muktamar nanti akan berbondong memilih Hadi Awang  kekal sebagai Presiden tanpa ader bantahan sikit pon... Sebab gua tau... Majoriti perwakilan yang ader nanti dalam Muktamar bukannyer jenis "looking forward" tapi jenis nak jaga periuk nasik masing-masing...

Perwakilan PAS dan UMNO sebenarnya samer jer level kapla otak... Pasai tue la susah nak berubah... Hahaha... Lantak pi lu orang ... Kekal akan kena kencing dek pimpinan sampai biler-biler... Hahaha




10 comments:

  1. Kome ambiklah PAS tu, dah takde ruh Islam bila pemimpinnya sendiri memburukkan kawan dan sebantal dgn lawan. Fitnah pil kuda masih melekat dlm kepala aku. NA menyampahkan mangsa banjir, SB dan Geng Ustaz rasa diorg ahli luar biasa .... Buatlah apa yg korang suka, yg penting perut masing2 kan.. Harap kita semua sudah bertaubat sebelum ajal. Nak bertekak dgn diorg ni buang masa ja, lebih baik banyakkan selawat dan berzikir... tapi jgnlah pulak bersolat hajat melaknat org ye...

    ReplyDelete
  2. hj hadi and geng UG/GU seronok la awang selampit utusan meloya sokong ketua UG.bertambah 'maksum' la.yang tak elok tu pasma.yang wat onar kononnya.depa tak yang wat onar tu yaNG NGAKU ULAMA.tak pa pas bg la kat UG/GU pasti "hamPAS'

    ReplyDelete
  3. Kot2 la ada org PAS beli Utusan, kan?
    Tambah la sikit sales.

    ReplyDelete
  4. Kalau dah melebihi had kesabaran apa akan jadi?

    ReplyDelete
  5. Bagus bagus tohrbaeik skali

    apb itu utusex kaki fitnah beri sokongan tohrbaeik kpd pilkuda & barua punya fitnah

    apb surat khabar milik gerombolan kaki fitnah & rasuah menyokong kaki fitnah wal opps??!?..

    coba kaji selidik
    coba buat analisis mndlm
    coba cari hubung kait fitnah dgn rasuah!?
    mengapa fitnah mempunyai hubungkait yg erat dgn rasuah!??
    kenapa utk tutup skandal besar rasuah, org sggup mmbuat sgl onar makar dan fitnah!???

    peribahasa baru ada menyebut bhw:
    woit...fitnah dan rasuah adalah ibarat dingin nya salji kat london dan turki...kah kah kah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lagi peribahasa nenek moyang bhai :

      "FITNAH dan RASUAH dpt disamar dgn putihnya sorban dan JUBAH"

      "London & Turki makam indah membasuh dosa FITNAH wal RASUAH"

      " 7 kali keLondon ddlm setahun habis dosa FITNAH & RASUAH akan diampun!"

      dgn syarat..
      wajib mnjd jamaah HARAKI salafi..dan brpegang kpd sunnah RASUAH wal BALAKi

      Delete
  6. Letihlah nak melayan puak2 WALA & taksub ni, pemimpin yg fitnah org pun puak2 nak pertahankan serupa macam umno sesuailah dgn slogan PAS GANTI umno. Kita mahukan PAS ganti umno dgn pemerintahan Islam tetapi puak2 ni ikut perangai umno pula dok sebar fitnah, taksub, assobiyah dll. Kasihan ahli bawahan PAS berjuang selama ini menentang umno yg munafik tetapi pemimpin sibuk nak ber UG dan bersekongkol dgn umno pula.

    Kpd pemimpin yg dah letih menentang umno tu berundurlah jgn jadi macam Arafat pemimpin palestin yg mudanya kuat menetang israel tetapi bila tua mahu bersekongkol dgn yahudi pula. Bagilah peluang kpd org muda pula supaya kita tamatkan riwayat umno yg dah tak mampu memerintah lagi sebab dah tua serta nyanyuk tu.

    abuamir

    ReplyDelete
  7. rocky the great brown unused dick says: "di luar tabie" kaaaaah kakakakakakaka lu memang kelaka siot! maken terserlah kesewelan politikus melayu tanpa kira kecenderungan dan platform perjuangan; politikus2 melayu pulak sejak kene jerkah dek hindraf, dong zong & persatuan kristian malaysia tulur maseng2 dah besar biji batang mances kerandut kedut meleweh sampai lutut, da buleh kerat bagi hanjeng2 Bandar Utama; baek wa buat parti baru lantik Azwan Ali jadi PM Malaysia & Aznil Nawawi jadi TPM exco2 lak bagi Ifa Raziah, Jaafar Onn Roslan Shah Chef Wan, Bobo dll; sekurang2 nya diaorg ni maseh simpan tulur (err... ye kot. wa agak je)

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja