Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 November 2015

Bagero Punya Olamak Envelope

Bhai/DeeDee semua...

Tiada apa yang gua nak komen melainkan "BAGERO" jer..  Hampeh...


7 comments:

  1. Ni dah kategori lanchow hadi ngan kuncu2

    ReplyDelete
  2. barua punya ustaz sampul,sampul apa pulak tu

    ReplyDelete
  3. Tak perlu marah2.. kita menyokong mana2 bajet yg baik dan menentang mana2 bajet yg jahat.. as simple as that..

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam.

      Setuju tak perlu marah-2. Mari kita tunjuk kebenaran dgn kuatnya hujah, bukan dengan tunjuk hujah kekuatan (fisikal, senjata, bagai).

      Orang duu undi & berharap PAS buat koje pembangkang i.e. bantah bajet '16 yg akan menyesak, mentekedah rakyat...yes mathematically, supposedly out numbered ! But we won't go w/o a fight....thats koje pembangkang - "check & balance" ...tapi PAS tak buat apa, tu sokong bajet namanya !! Tak jahat lagi ker tu? Tak reti buat koje, jangan ambik jawatan@ amanah tu. Simple as that !

      Kalau kerajaan pusat terlalu bergantung harap hasil cukai GST sampai boleh kaut berpuluh billion RM tu zalim & tak islamik, weih ! Patutnya tentang dengan datang undi tapi komer tak datang Parlimen pun. Patut ker tak buat koje ? Fiqh auliyat ? BS !!

      Simply cockeyed i tell u!

      Delete
  4. buruk tang mana bajet haritu bro?? bab bagi BR1M ka? bab bonus RM500 ka? bab no more financial aid to school students with income RM3k and above? bab naik gaji tambahan setingkat bulan 7 tahun depan utk kakitangan kerajaan?? takkan nak bantah bab2 ni kot.....bukan boleh buat bantahan terpilih bab tertentu je...

    aymy8888

    ReplyDelete
  5. Hanz... bila masa pas nak tentang bajet 100%.. kami menyokong dan menentang.. beza tuh.. kalau hangpa nak ikut telunjuk dap x payahlah ajak pas sama..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja