Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 January 2017

Berapa Paywave Bayar Wang Perlindungan?

Bhai/DeeDee semua...

Gua malas sebenarnya nak komen pasai isu ni... Gua tau nanti akan ader pakar IT yang akan sembang deras bab ini... Hahaha...

Tapi satu ja gua nak habaq kat lu orang sumer...

Tiga atau Empat tahun dulu ader syarikat yang develop dan jual dompet khas yang digunakan untuk menyekat data dirembat dari kad-kad NFC/EMV secara wireless...

Dan gua pernah pi syarikat ini punya presentation... memang realistik dan proven...

Sebab itulah produk Paywave ni slow penggunaannya kat luar negara... tapi tetiba jer kat Malaysia semua orang dipaksakan guna benda ni... takkan la ini semua kebetulan ja bhai...

Pada gua aaa... ada puak yang sebenarnya untung dalam skandal Paywave... gua jamin pelobi dier aderlah somebody... dan dier sure masyuk...

So... Berapa agaknya VISA bayar kepada pelobi ni? Hahahaha.... takkan free ja kot... takkan la pasai sekuriti ja.. Ingat aaa... itu hari masa kes tukar duit RM dari yang lama kepada duit plastik... lu tengok siapa yang untung...

Cuba semak balik la bhai... takkan semuanya gua nak sumbat sama lu orang... hahaha... kes duit plastik BNM tu pon jadi kes kat Australia... hahaha

Inikan pulak skandal kad MyDebit Paywave MEPS nie.... hahahahaha ... tak lama lagi kantoi leteww... hahaha

Ader paham ka???




2 comments:

  1. Kita yang ada duit sikit ni takut sangat guna benda ni. Tapi kalau terpaksa macam mana?

    ReplyDelete
  2. apa saja rekaan masnusia maseh ada ruang penipuan
    janag cakap besarlah bnm
    yanag reka tu manusia bukan benda benda tu bukan jadi sendiri
    ada perekanya
    manusia yang reka benda tu satu hari boleh jadi hantu raya
    buh lah nama pun selagi manusia yang buat akan ada kelemahannya
    selamat menipu lagi

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja