Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 January 2017

Nyahkan Saja Dewa Dewi

Bhai/DeeDee semua...

Dewa dan Dewi biasanya paling kuat berlakon baik, zuhud dan pro marhaen.... tapi disebalik semua itu para Dewa dan Dewi lah yang kaki perembat hasil mahsul ..... memang Dewa dan Dewi ni berlakon boleh menang award lar... huhu

Depan media (atau depan makhluk) bukan main lagi geng-geng Dewa Dewi ni berlakonnya sampaikan pijak semut pun semut tak mati... malah siap cover lagi kentut yang berbau pekong dengan bertan-tan minyak wangi...

Walhalnya yang paling khianat sebenarnya Dewa dan Dewi ni lah... yang kentut berbau pekong tahap bangkai pun sebenarnya mereka lah...  

Tue lagi ader ramai mangkuk yang masih menyembah Dewa dan Dewi ni... tak kisahlah golongan kopiah, kot dan lebai... semuanya sama sajer kalu dalam bab menyembah Dewa dan Dewi ni... malah geng Lebai lah antara yang paling kuat menyembah Dewa Dewi... huhuhu

So sekerang Orang Asal dah nampak dah... bahawa mereka sebenarnya tuan di tanah bertuah ni... bukannya Dewa Dewi yang selalu perasan mereka yang punyai tanah ini...  wei malu la sikit datang menumpang... lagi mau perasan...

Ini tanah semua milik Orang Asal la... bukan milik Dewa dan Dewi serta Dewata Raya... bawak la malu sikit..

Ader paham ka???


1 comment:

  1. Cttt, aiyaa, memang mudah cakap "nyahkan dewa dewi..." ni. Tapi sapa ada mau bikin....?
    Yg bisanya, apabila kedudukkan mereka dikaitkan dgn Islam...macam di England pula, tapi di sama jadi head of Church of England.
    Kebanyakkan orang melayu lu tau laa.... macam kebanyakkan orang putih juga, cap ayam. Alif Ya Minn.
    Tak caya gua kalu, lu pigi solat juma'at, kadang2 siap du'a anak cucu sekali lo...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja