Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 June 2018

Body Language

Bhai/DeeDee semua...

Aper yang gua nak citer nih takder kena mengena ngan penghinaan atau apa-apa... cuma gua sekadar nak lu orang perhatikan aper yang gua citer ni...

Skrang ader semacam satu kepayahan untuk lantikan Peguam Negara... betul ader isu disini... gua sebenarnya tak kisah pon saper yang jadi Peguam Negara... yang penting dier kena ikut Perlembagaan dan Undang-Undang... tabley main ikut sentimen ja... kalu yang dilantik jadi Peguam Negara tapi perangai keparat dan lahanat buat aper....

Tapi bukan ini yang gua nak citer... Gua nak citer tentang "Body Language".... Bahasa Badan......

Lu orang perasan tak masa sesi angkat sumpah Mahathir Mohamed jadi Perdana Menteri tempohari... lu try carik video semua proses tu.... dan lu akan boleh nampak macam mana body language satu mamat tu... nampak macam dier tak puas hati ja... ntah la... tapi itu yang gua nampak dan dapat takrifkan...

Cara mamat tu pegang dagu... gemgam tangan.. cara mamat tu duduk.... dan pegang pipi... nampak macam dier sekadar "layan jer la" proses angkat sumpah tu... sekadar cukup syarat ja... nampak tak protokol dan professional ja "body language" mamat tue... malah roman muka mamat tu pon macam endah tak endah ja... sekadar layan ja.... huhuhu... macam terpaksa ja pasai rakyat dah buat pilihan.....

Kalu ikutkan hati... hari angkat sumpah tu gua nak tuliskan artikel nih... tapi gua sabar tahankan diri... sebab gua tau mamat tu banyak pentaksub totoknya... maleh aaaa gua nanti kena viral bodo ja....... hahaha... jadi masa tu gua cuma tunjukkan benda tu kat wife ngan anak-anak ja.. dan diorang setuju ngan aper yang gua komenkan masa tu...

Kalu lu orang ader akses kepada video arkib proses angkat sumpah PM yang terdahulu.. sure lu orang boleh bezakan.... boleh nampak dengan jelas... gua dah semak dan bandingkan... memang jauh berbeza la bhai... macam langit dan bumi..

Body Language tu boleh melambangkan isi hati orang sebenarnya... sekadar membaca body language ja.... tak percaya... lu boleh try sendiri..

So... dari situ kita boleh buat kesimpulan... Kerajaan Malaysia pimpinan Pakatan Harapan memang akan menempuh jalan sukar dan pelbagai halangan sepanjang 5 tahun nih....

Ader paham ka???? Hahaha

*** mamat tu seperti dalam peribahasa Melayu lama... "seperti melukut di tepi gantang.... ada tidak menambah, tiada tidak mengurang" .... hahaha

14 comments:

  1. Ada buat semak.
    Xda jimat belanja negara.
    Tu ja. Sampai masa akan dibuang jua.
    Ok wa nak tengok dokumentari PUYI.

    ReplyDelete
  2. sebab dia tau PH akan buat benda mengarut.. tengok baru berapa hari perintah macam2 benda pelik berlaku.. dari lantikan menteri sampai lantikan peguam negara.. semuanya pelik2.. takpa mahacai ada sebagai pentaksub..

    ReplyDelete
  3. iya betul..
    plus dgn jemputan dari dua tiga org Sultan memanggil DS Anwar mengadap pun dah faham situasi.

    ReplyDelete
  4. HAHAHA. Lu pun sokong problem mamat tu masalah negara. Patut lu berani siar komen gua direct hentam bullshit, tipu, lebong semua. HAHAHA. Tapi gua rasa ini campur kes politik sama. Kes tak undi tapi dah ada calon. HAHAHA. Kalo mamat tu nak main politik kena turun jadi macam Raja Bahrin ke, Ku Li ke, Ku Nan paling cikai kot. Kalau atas port neutral nak main politik nanti.... akhirnya mamat tu akan rosakkan sistem macam di Perlis dan Ganu. Melayu Islam sangat konon. Krisis besar dol. HAHAHA!

    ReplyDelete
  5. Gua perasan masa Wan Azizah angkat sumpah TPM, mamat tu senyum2 pulak airmuka dia..double standard ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyum ada maknaaaa tuuuuuuu... Senyum tersipu sipu atau kesipuan. Ahaks.

      Delete
  6. Jaga2 nanti ada NGO GRO BRO report blog lu penderhaka. Sekarang ni musim melayu gila report tambah2 geng ketuanan melayu yang dah melingkup. Kesatuan Papahanda kepala bana semalaysia.

    ReplyDelete
  7. sapa pung tetap ada hak dalam politik tm
    dah tua pung elok sibuk bab lain
    jnagan tertipu dek dunya lagi
    bila bila saja boleh komaaaaa
    tak da muka lain ka nak lantik pn
    dah abeh ke ornag islam yang layak
    pakatan jangan bnayak dengar cakap setan
    ingat sama ini tm
    dulu baru dibagi kuasa oleh britis bolehlah lantik kapir
    dalam jawatan pentingn negara sebab tak ramai konon ornag slam yang layak- masa tu amano berkuasa
    takut las las melayu jadi macam orang dayak amalika

    ReplyDelete
  8. Dulu respect juga. Bila berlaku kes mb kel negeri gua 2013 respect makin kurang. Bila dia naik kl dan baik dgn anak razak. Respect terus ilang.

    ReplyDelete
  9. Ada lagi sorang mamat ni brader yang duduk sebelah ali hamsat nyeghongin tak tentu pasal bila Tun selesai tandatangan dia kena sain ngesahkan....mamat ni tentu tak senang duduk umor dah lanjut dilantik lagi oleh najib ....kah,kah,kah

    Yang terbaru buat statement MP P** ....AG mesti beriman.
    Lahanat betoi MP ni....!!!!
    Kah,kah,kah....apa ? Najib dan rosmah pun beriman juga.Kah,kah,kah

    ReplyDelete
  10. Gerakan Dewata Raya Bebas Najib guna AG? HAHAHA.

    ReplyDelete
  11. Perasan bhai... hari tu lagi. Ramai orang perasan, kesian tengok tangan TM terketar-ketar masa baca doa. Macam la sejak 1957 tak pernah ada AG bukan melayu n bukan islam. Bapak Najib pon pernah lantik AG bukan melayu. Semua ni saja nak bagi masalah. Mcm la TM baru beranak semalam.

    ReplyDelete
  12. Najib dan Jho Lo tangan ghaib disebalik gawat perlantikan PM dulu dan AG baru.

    Byk kes2 menunggu 2 ekor penyamun ni jadi mereka guna apa cara utk gagal kan kerajaan baru.

    Alangkah baik jika mereka dpt AG spt Apandi yg boleh coverup salah laku.

    ReplyDelete
  13. Enter your comment...sape dowh xdpt tangkap .MLS berspekulasi

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja