Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 June 2018

Nik Amar Buat U-Turn?

Bhai/DeeDee semua...

Setahu gua la.... Itu hari Nik Amar jugak yang kata bahawa kat Kelantan memang PAS sengaja melambatkan pembangunan kerana tidak mahu rakyat jadi khayal dengan pembangunan yang melampau sampai jauh dari agama... sebab itu la PAS tak buat banyak pembangunan di Kelantan....


Hahaha.... La nih cakap lain pulak.... Katanya PAS perlu waktu untuk laksanakan janji manifesto PRU14 .... Sebab masa panjang lagi..... Hahahaha... Adoilah... Dah lebih 25 tahun PAS perintah Kelantan.... Tapi masih tak cukup masa nak buat semua benda.... Hahaha... Maybe kena tunggu 1000 tahun kot???



Nasib baik la Allah Taala ader bagi Kelantan dengan kawasan balak yang luas... Ader la modal buat jual permit membalak dan lot konsesi pembalakan pada harga premium yang rendah... Hahaha... Kalu tidak nak bayar elaun dan gaji Nik Amar tak mampu lah Kerajaan Kelantan.... Sebab itu la dulu sampai terpaksa mintak bantuan dari Kerajaan Pusat untuk bayar gaji kakitangan awam negeri.... Huhuhu

Adoilah...


2 comments:

  1. Mamat tu macam badut dah nampaknya.

    ReplyDelete
  2. Bila agaknya Kerajaan Islam nak mula potong gaji MB dan Timbalan MB? Kerja merepek patut gaji murah tak payah elaun. HAHAHA.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja