Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 June 2018

Lim Guan Eng Gila Mikrofon?

Bhai/DeeDee semua...

Semenjak dah naik jadi Menteri Kewangan nih.... nampak penyakit "Gila Mikrofon" dah hinggap kat Lim Guan Eng...

Adoyailah... hari-hari kuar statement yang nampak macam gila publisiti... Wei.... Boleh tak buat kerja tu diam-diam la... ini tidak... macam nak bagi hukuman melalui media jer...

Kita semua tau yang harta Malaysia ni dah dijarah oleh UMNO/BN sejak sekian lama... tak heran pon... nih Lim Guan Eng macam terkejut... macam baru tahu kebejatan UMNO/BN....

Adoyailah... kenapa naif sangat.... hahaha...

Gua tengok jer la sambil layan popcorn ja....

20 comments:

  1. kes mamat ni beli rumah di peneng tu
    tak patut dia beli
    apa sebab mau jual kat aornag ynag ada kuasa
    mamat ni dah tersilap catur
    elok pung kalau didapati bersalah
    lain kali jnagan cuba cakap tak mau bikin
    kalau terlepas mimang cilako

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apo kes dol? Dah apply jadi Hakim macai pulakkk! HAHAHA. Court punya rule of law ke... kepala bapak lu punya law? KAHKAHKAH!

      Delete
    2. Tak payahlah nak tuduh org yg bukan2, kes jual rumah secondhand ni harga bukan tetap ikut suka org tu nak jual berapa harga. Kalau ada kickback spt dpt projek, itu baru dikira ada unsur rasuah. Kerajaan bn dulu buat tuduhan ni utk buruk2kan nama lim guan eng aje. Dakwaan dibuat atas kepentingan politik.

      Delete
    3. piirah anon 4.47 dan anon 7.08...

      yang hangpa jadi hakim mahacai takpa pulak.. takdak projek la sangat.. gagagaga..

      Delete
  2. Kalau gila mikrofon rasanya no issue tapi kalau gila kuasa tu yg tak boleh nak dimaafkan. Dgn kuasa yg menggila semua dirembat.

    Satu lagi jenis gila yg dok perasan yg depa saja yg suci. Yg ni lagi parah

    ReplyDelete
  3. Gila mikrofon apa pula? Betullah tindakan tu. Di luar sana berlambak-lambak orang BN yang masih percaya Najib tak bersalah. Maka itulah cara terbaik setakat ini. Kalau buat kerja diam macam yang saudara sarankan itu payah nak sedarkan orang BN yang bebal di luar sana. Maka, tak perlulah sauadara melabel LGE gila mikrofon. Dia tahulah apa yang dia buat. Saudara faham tak ni? Harap siarlah komen saya ni, okey? Rilekslah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejak bila jadi hakim mahacai pulak..gagaga

      Delete
    2. Saudara 1:54, apa yang kamu cakap ni? Cakaplah terus-terang.

      Delete
  4. Ok der gila mikrofon masa ada kuasa. Hitler pun gila mikrofon, Firaun kalau ada mikrofon pun gila. MB Pahang dulu lagi gila mikrofon. Lebai Sudin Copong lagi gila mikrofon. HAHAHA.

    ReplyDelete
  5. Tak puasa ke? Layan popcorn di siang hari ha ha ha.

    ReplyDelete
  6. Susah la mcm ni bro,lu mmg la tak heran sebab semua lu tahu.Lu ada kabel boleh tau semua.Macam gua dgn LGE ni mana tau apa sbb dulu gua dgn dia jenis hearsay je sbb tu bila jumpa black n white gua dgn LGE terpinga2 sbb Najib dgn BN memang dasyat buat kerja.Tak terjangkau dek akal bak kata lagu sape tu....yg ada kanser tuh
    .Fikir2 kan la CTT..lu jgn org lain sama mcm lu,lu lain kabel lu darat laut dan udara.Give some la kat org mcm gua dgn LGE...

    ReplyDelete
  7. Harap lu siarkan komen gua tu....teringin gua nak baca balik.Setakat komen2 ni gua gentle..

    ReplyDelete
  8. Betul tu, kena bagi rakyat tahu. Ini lah taktikal Kerajaan PH utk menekan apa saki baki Najib maseh melawan termasuk guna Raja utk gagalkan TDM.

    File Merah rahsia MOF ada senarai scam dan saman Najib.

    Bayangkan progress projek 10% dah dapat bayaran 70%, salah satu terma kontrak sulit. Kalau betul itu kontrak ECRL, padanlah Najib dan geng beria sangat tak nak cancel, Kepala Bapak.

    Bayaran ECRL dibuat dinegeri China, harga dilambung 30-40 billion lebih utk bayaran kpd Syarikat2 Jho Lo nak cover duit 1MDB kena tahan. Ini samun yg rakyat mesti tahu.

    Jho Lho dan Najib tak mahu pergi jel. Mereka akan bayar siapa dan apa utk pastikan runtuh kerajaan PH bawah TDM. Perlantikan AG baru pun mungkin angkara mereka.

    Bukan sahaja LGE mesti terus guna mikrofon dedahkan satu persatu penipuan Najib bagi tekanan public. Disamping tu, TDM dan AG sementara mesti bertindak cepat apa2 kes prima facie yg melibatkan Najib satu dua dulu supaya checkmatekan gerakan dia dulu. Yg besar perlu tunggu kerjasama luar negara,ambil masa.

    TDM, LGE dan pemimpin2 PH mesti berhati2 juga keselamatan diri .

    ReplyDelete
  9. AG baru pun ditolak. Nak AG Melayu Islam konon. HAHAHA. Ini semua bullshit. Lebong. Tipu. Bohong.

    Melayu Islam jenis paling senang kena kautim nak lari charged. Boleh tembak kaki, ugut anak bini, ugut peluru dan hantar samseng taikucing kacau. HAHAHA. Kalau Cash Is King punya style tabur 2 juta pun dah lemau macam Apandi Ali.

    Sistem sudah bobrok. Perlembagaan bukan lagi asas. Perlembagaan dan Undang-Undang duduk bawah tapak kaki. Kepala bapak kau punya gaya urus tadbir masih menjadi amalan. Jangan harap nak maju dol. Takkan bangun sebab tak ada Viagra. KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
  10. Mana mana menteri pun, kalau wartawan tnaya, mestilah menjawab. Kalau media tanya Dr Maszlee, Mat Sabu dll, diapun nnt "menggila mic" jugakkkk... Ituje rumusannya

    ReplyDelete
  11. Kalau LGE tak gila mikrofon benda ni jadi senyap je, rakyat pun kata Najib bagus perintah Malaysia. Sekarang ni gua pun dapat tahu macam2 cara Geng Najis merembat harta negara macam harta mak bapak diaorang. Gua takdak ejen 007,perisik cia macam Nik Beduh macam mana gua mau dapat berita. Nasib ada LGE yang gila mikrofon kasi tau. Orang kampung pun dapat tau Najis punya kerja.

    ReplyDelete
  12. Aku rasa admin patut tegur pihak yg sebenarnya gila mikrofon di surau2 dan masjid. Mrk ingat Allah pekak

    ReplyDelete
  13. dia ada telo tak mcm agensi lu

    ReplyDelete
  14. Terima kasih kpd LGE, sekarang semua rakyat tahu tiap2 yang Najib bermatian2 pertahan.. dari 1MDB, ECRL, HSR, Felda.. semua kerana dia dan kuncu2 ada kepetingan menyamun. Semua rakyat yang akan tanggung berpuluh2 tahun anak2 cucu2 sbg hutang negara

    ReplyDelete
  15. sekali dia bukak mulut bursa saham jatuh.. takpa mahacai ada untuk derma pada negara.. gagaga

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja