Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 June 2018

Percayakan Dewata Raya?

Bhai/DeeDee semua...

Ramai tanya gua sama ada gua percayakan Dewata Raya ka?? Hahaha... Diorang ingat sebab gua dulu kerja bawah mohor Dewata Raya... jadi patutnya gua percayakan Dewata Raya la...

Hahaha.... Dewata Raya tu sama macam kita gak.. walaupun diorang mengaku level diorang level kayangan...  tapi kentut busuk tengik gak... hahaha ....

Son Woo Kong yang jadi Dewa Monyet  (Hikayat Sembilan Dewa) tu pon kata dier dari kayangan gak.. yang mana dier nih katanya kesukaan Guan Yin.... hahaha... samer gak macam kita yang ader sembilan dewa...

So... kalu manusia pon boleh ader tamak haloba, hasad dengki,, khianat, maksiat, songlap dan tumbuk rusuk... aper lu ingat golongan Dewa, Dewa dan Dewata Raya takder ker perangai camtue??? Wei... takder saper yang maksum la.... kita semua bukan Nabi dan Rasul...

Jadi.. janganlah pakaian sunnah yang katanya selalu disarung pakai tu mengelabukan pemikiran lu orang sampai terkesima... hahaha... sebab kalu la di takdirkan oleh Allah Taala bahawasanya Rasulullah s.a.w tu lahir dari anak puak Inuit (Eskimo) di Artik dan Kanada tue... nescaya kita punya pakaian sunnah adalah Baju Bulu Beruang Kutub....

Hahaha..... Ader paham ka????

8 comments:

  1. Dan jika Kami jadikan Al Qur'an itu suatu bacaan dalam selain bahasa Arab tentulah mereka mengatakan: "Mengapa tidak dijelaskan ayat-ayatnya?". Apakah (patut Al Qur'an) dalam bahasa asing, sedang (rasul adalah orang) Arab? Katakanlah: "Al Qur'an itu adalah petunjuk dan penawar bagi orang-orang yang beriman. Dan orang-orang yang tidak beriman pada telinga mereka ada sumbatan, sedang Al Qur'an itu suatu kegelapan bagi mereka. Mereka itu adalah (seperti) orang-orang yang dipanggil dari tempat yang jauh".

    kalau kita nak tunjuk pandai pung tak payahlah buat contoh sampai kutub beruang tu
    Allah dah tetapkan di arab
    sesungguhnya manusia ni memang amat boddoo pung disisi Allah

    Sesungguhnya Kami telah mengemukakan amanat kepada langit, bumi dan gunung-gunung, maka semuanya enggan untuk memikul amanat itu dan mereka khawatir akan mengkhianatinya, dan dipikullah amanat itu oleh manusia. Sesungguhnya manusia itu amat zalim dan amat bodoh,

    apa tak bodo sanggup duk belakang imam berpuluh tahun
    tapi tak mau paham apa yang dibaca
    nak paham macam mana anti bahasa quran
    ada yang sampai mampuih pertahankan kejahilan
    sian kat manusia jenih ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://peribadirasulullah.wordpress.com/2018/04/12/bekas-imam-masjid-al-haram-merasmikan-permainan-berbentuk-perjudian/

      Delete
  2. woo kong @ wukong dah dok dlm mesin skrg ni.rm1 boleh jd rm46...muahahahaha.paling cikai pun woo kong rm1 jd rm25.

    ReplyDelete
  3. tu dia hanya kerana tak ikut kemahuan hangpa dilabelnya macam2.. adoiila..

    ReplyDelete
  4. Sarawak Report (SR) melaporkan tangan ghaib Najib dan Jho Lho dlm isu AG yalah Cecil Abraham lawyer Najib kes Altantuya, kes SD Bala, dan lawyer kes melibatkan diRaja Kelantan dulu.

    Mengikut SR, pengaruh ini telah membiakkan bermcm2 alasan tidak spt mana masa Ghani di heret keluar dari jawatan AG dan kroni Najib dan Umno .. Afandi dilantik utk membersihkan Najib. Malah Afandi disambung kontrak tempoh lagi 3 tahun sebelum PRU baru ni.

    Malang rakyat bukan sahaja mensnggung bebanan hutang2 yg disamun tapi terpaksa menyaksikan konspirasi nak selamatkan penyamun.

    ReplyDelete
  5. Tak pasal-pasal Peguam Negara yang tugasnya mendakwa penjenayah kena jadi Tok Imam solat terawih, Ustaz ceramah agama dan Pensyarah Undang-Undang Syariah. Apa hal bro??? KAHKAHKAH. Lawak seram budak-budak Pas nak tunjuk pandai.

    Masalah perundangan Negara Malaysia kalau dah tak ahli, tak pakar, belajar matrikulasi Law pun tak pernah, buku kitab undang-undang Common Law pun tak pernah belek.... Jangan masuk campur dol. Peguam Negara kena beriman? Kalau macam ini pilih HADI AWANG jadi AG pun boleh.

    ReplyDelete
  6. Puak2 nak tunjuk pandai konon, kejap kata pelembagaan kafirlah tapi bila baik dgn najib sokong pelembagaan pulak. Walaun perangai lalang, penunggang agama utk kepentingan puak.




    ReplyDelete
  7. Gue tak ada hal sapa pun peguam negara...janji menjunjung perlembagaan dan adil serta mengikut rule of law. Orang yang ada salah je yang takut dengan peguam yang adil. Dia orang mesti sokong kalau PM meneruskan khidmat mat fandi ni...Layak dengan citarasa mereka...boleh kowtim punya. Lakhanat punya akal!!!!!!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja