Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 June 2018

Zuhdi Mabuk Pil Kuda Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Aper nak jadi la dengan Zuhdi ni..... adoilah.... Pening betul lar.... Halusinasi dier nih dah tahap gaban.... Pening kepala memikirnya.... 4 isu yang dier sebok sangat tu semua bawah perogratif YDP Agong dan Majlis Raja-Raja Melayu....

Walaupun boleh dapat undi 100% kat dalam Parlimen sekalipun..., Takkan boleh nak ubah Perlembagaan Malaysia berkaitan 4 perkara nih.... Sebab YDP Agong pada bila-bila masa sahaja boleh bubarkan atau gantung Parlimen serta isytiharkan Darurat / Mageran ... Serta boleh laksanakan undang-undang tentera....

So .... Kat mana sangat la boleh nak tukar 4 perkara yang Zuhdi halusinasi tue dengan mudah..... Adoyailah.... Kata bijak... Tapi benda simple macam ni pon tak boleh pikir ka.... Adoyailah... Semua tue tak boleh mudah-mudah nak tukar Perlembagaan ... Melainkan kalu YDP Agong sudah kena beli atau tak boleh pakai sekupang pon...

Ader paham ka??? Bodo tu simpan sendiri-sendiri ja la.... Okeh... 


7 comments:



  1. For those otai2 bloggers from d side of d GRAND-elit politicians, those owez think n feel tht their so smart, deep-WISER intelectually n so vast expirienced likes; ex-Editor chief-Editor or ex-Ministers ha ha..


    WHEN when n when..

    When d LIGHT comes all n ALL d old's DARK Barbarick tricks dramas cronies conspiracies will totally n absolutely vanish to an end, its may take little bit more time, BUT surely gone! Period!!

    PERIOD!!!

    LIGHT will b yours, s u bcome more n more selfLESS selfLESS selfLESS n selfLESS about who u r n simply could abondone d old's DARK Barbaric ego's temptation tht so obses to think how smart u r? how special u r? how RICH/billion/trillion dollars tht u hv to SECRETLY tryin to manipulate peoples mind n awareness to suit ur DARK's greed "secret" agenda 4 POWER, 4 more n more WEALTH in ur unending's darkest greediest barbarics illusion..

    Today's politics or d current politics of d NOW is about LIGHT LIGHT LIGHT n how strong d LIGHT shines n strongly SHINING in ur heart, in ur soul n in d trillions of ur DNAs too, so tht u dare to open open open n OPEN-UP even ur very own DARKEST-ugliest secret scandals tht u try to hide ever since..

    When u totally open ur heart, ur soul n trillions of ur DNAs s wel, to d LIGHT, to d AbsoluteLIGHT hu hu..ur DARKEST's episod of life in ur deepest secret HEART will melt burn n vanish INSTANTLY, n suddenly what's left in u is egoless-selfLESS..is LUV..is INTEGRITY TRANSPARENCY..is Honesty Sincerity Givin n Sharing to d highest order..n thts d AbsoluteLUV my dearestONE!

    I believe all all all n ALL Msian luv luv luv n Absolutely LUV tht LIGHT, of course tht AbsoluteLIGHT ha ha.. except few GRAND-elit politicians n his cronies those stuck with d old's DARKEST game barbaric theory hi hi.. who still like a foolish child tht "secretly" inviting n instigating peoples into d DARKNESS hu hu..

    So be in d LIGHT my friends my dearestONE.. n all of us could b all n ALL in LUV in peace in Joys n harmony together ha ha..

    In d LIGHT we all selfLESS..s in LUV we all selfLESS too, so no no no n NO more fight for "(candies-gula2)-aka-WEALTH-nPOWER" like a 'child' aka budak2 ingusan yg 'TAMAK' itu, normally do hu hu..

    Being selfLESS in d LIGHT n in LUV.. we owez in peace hepi n harmony hi hi..

    We r ONE(AHAD) n owez'll b..s ONE-Big Galacticals Universal Cosmic Family.. s created by d AlmightyGOD which is bias only n ONLY 4 LUV 4 GIVIN nSHARING 4 INTEGRITY nTRANSPARENCY 4 Honesty n Sincerity to d highest order, Absolute Absolute Absolute n Absolutely hi hi..

    Believing is d SEEING, n so s what u SAY-intently u shall b, myLV my dearestONE..

    We r all LUV LUV LUV n LUV..n so I LUV U LUV all of U x7 hu hu..

    ReplyDelete
  2. Anak buah juga di serang ceret beret...

    ReplyDelete
  3. Zuhdi yalah Trojan Umno dalam PAS. Kerja membohong dan fitnah.

    ReplyDelete
  4. Bukan saja mabuk pil kuda tapi terkedu kalah KO kat Khalid Samad. Nama strategis tapi jurucakap Umno dalam PAS, kat dahi chop pakar bohong dan fitnah.

    Memang layak ditenyeh oleh Mahfuz dan Hanifa.

    ReplyDelete
  5. KESIHAN Zuhdi,selepas muktamar pas di selangor dulu 'KONSPIRASI TENDANG G18,SETANDAN' bermula di tasik kenyir...bagi menenangkan ahli2 pas di pantai barat,zuhdi sudah terlepas cakap,dia kata "DON'T WORRY' kita boleh tawan selangor dan beberapa negeri lain di pantai barat setakat 40 kerusi parlimen dlm tangan,ditunjukan dlm whatupnya bagaimana kerjasama pas,umno,spr di dlm persempadanan semula berdasarkan PR13,Memang terbukti kerjasama itu,persempadanan semula berlaku dipantai barat,pengundi cina diilambakan di suatu tempat,pengundi melayu pula dilambakan di tempat strategic.menjadi ratio 4:1,untuk mengalahkan umno/pas pengundi ph kena ada 4orng.

    tetapi malang perkiraan persempadan baru itu tidak mengambil kira parti amanah boleh survive >2yrs,kemunculan tun dgn ppbm..

    ALLAH MAHA kuasa selepas PR14, di selangor ketiadaan pas,PH menang lagi banyak,,parlimen bertambah dari 18 ka 20,pas=0,dun pas dari 15 ka 1shj, amanah dari 2 ka 8 dun,2exco,parlimen 5.

    semuanya perancangan PAKAR PAS,dr.zuhdi LINGKUP!Sekarang ni dia 'MEROYAN',dengar ceritanya dari pertubuhan 'isma' yg kuat melayu islamnya.Dia akan cuba exploit apa sjh tentang issue melayu,raja2,dap..dengar cerita yg melingkupkan pas adalah ustaz2 muda mesir dan gabungan ahli2 pas berfahaman "isma'..semasa 'TGNA' mereka tiada suara.

    ReplyDelete
  6. Ingat Zuhdi, ingot Rani, ingat doa munajat PAS Selangor makan diri. Si pendoa mintak bala diturunkan kpd Pakatan Bukan Islam.. sedangkan dia ahli MBSA ambik elaun jarang hadir mesyuarat, ahli2 Exco PAS tak nak letak jawatan sebab gaji dan elaun lu ayam, ramai ahli PAS lantikan politik. Ini semua masa PAS sudah keluar Pakatan Rakyat, dahsat lidah bercabang dan sifat munafikun!

    ReplyDelete
  7. Zuhdi ni ahli Pas ke ahli Umno seumur hidup? Hudud mana? Sorok celah kangkang ke? HAHAHA.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja